Το παραδοσιακό «σαλιγκάρι» της Σκοπέλου! Μια συνταγή για μια υπέροχη τυρόπιτα, με τη νοστιμιά του τραγανού χειροποίητου φύλλου, της φέτας και του τηγανιού!
Υλικά συνταγής
Για το φύλλο:
500γρ. αλεύρι μαλακό
2 αβγά
5-6 κ.σ. κρασί λευκό
2 κ.σ. λάδι
1 κ.σ. ξύδι
αλάτι
νερό όσο πάρει
Για τη γέμιση:
400 γρ. τυρί φέτα ή κατσικίσιο λιωμένο με το πιρούνι
100 γρ. ανθότυρο
1 αβγό χτυπημένο
Εκτέλεση συνταγής
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά για το φύλλο και ζυμώνουμε με το χέρι ή με το ειδικό εργαλείο «γάντζο» του μίξερ χειρός, μέχρι να πετύχουμε μια αφράτη ζύμη. Την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 30 λεπτά.
Aνοίγουμε το φύλλο με πλάστη σε πάχος 1 εκατοστού (ψιλό) και το κόβουμε κατά μήκος ώστε να έχουμε κάθετες λωρίδες, σε τέτοιο πλάτος ώστε να μπορούν να τυλιχθούν ρολό.
Kαταβρέχουμε το κάθε φύλλο με λάδι και ρίχνουμε το μείγμα με τα τυριά ανακατεμένα με το αβγό.
Τυλίγουμε σε σχήμα σαλιγκαριού και τηγανίζουμε την πίτα σε ζεστό λάδι, σε μέτρια φωτιά, για 10 λ περίπου ή μέχρι να ψηθεί και ροδοκοκκινίσει το φύλλο και από τις δύο πλευρές.
Πηγή: sintayes.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου