- 1 φλιτζ. βούτυρο καρύδας
- 2 φλιτζ. σιμιγδάλι χοντρό
- 1+1/2 φλιτζ. στέβια
- 1+1/2 φλιτζ. αμύγδαλα ασπρισμένα
- 6 φλιτζ. νερό
- 1 φλιτζ. χυμό φρέσκου πορτοκαλιού
- 1 πρέζα αλάτι
- 1 φλούδα πορτοκαλιού (ακέρωτο)
- μπόλικη κανέλα
- στέβια και κανέλα για το πασπάλισμα
Εκτέλεση
- Βάζουμε σε κατσαρόλα το βούτυρο, τη στέβια, το νερό, το αλάτι, το χυμό και τη φλούδα πορτοκαλιού. Τα ανακατεύουμε και μόλις πάρουν βράση αποσύρουμε από τη φωτιά.
- Ρίχνουμε βροχηδόν το σιμιγδάλι ανακατεύοντας με σύρμα ή ξύλινη κουτάλα.
- Το ξαναβάζουμε σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας μέχρι να απορροφηθεί όλο το σιρόπι από το σιμιγδάλι. Προσθέτουμε τα αμύγδαλα, την κανέλα και ανακατεύουμε.
- Απλώνουμε τον χαλβά σε μικρό ταψί. Τον χαράζουμε σε κομμάτια και ψήνουμε στους 170 C για 15΄. Μόλις βγάλουμε τον χαλβά από το φούρνο τον πασπαλίζουμε με στέβια και κανέλα
πηγη: argiro.gr, i-gastronomie.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου