Amfipoli News: Χαλβάς βουτύρου με πορτοκάλι στο φούρνο

Τετάρτη 13 Μαρτίου 2019

Χαλβάς βουτύρου με πορτοκάλι στο φούρνο



  • 1 φλιτζ. βούτυρο καρύδας
  • 2 φλιτζ. σιμιγδάλι χοντρό
  • 1+1/2 φλιτζ. στέβια
  • 1+1/2 φλιτζ. αμύγδαλα ασπρισμένα
  • 6 φλιτζ. νερό
  • 1 φλιτζ. χυμό φρέσκου πορτοκαλιού
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 φλούδα πορτοκαλιού (ακέρωτο)
  • μπόλικη κανέλα
  • στέβια και κανέλα για το πασπάλισμα
Εκτέλεση
  1. Βάζουμε σε κατσαρόλα το βούτυρο, τη στέβια, το νερό, το αλάτι, το χυμό και τη φλούδα πορτοκαλιού. Τα ανακατεύουμε και μόλις πάρουν βράση αποσύρουμε από τη φωτιά.
  2. Ρίχνουμε βροχηδόν το σιμιγδάλι ανακατεύοντας με σύρμα ή ξύλινη κουτάλα.
  3. Το ξαναβάζουμε σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας μέχρι να απορροφηθεί όλο το σιρόπι από το σιμιγδάλι. Προσθέτουμε τα αμύγδαλα, την κανέλα και ανακατεύουμε.
  4. Απλώνουμε τον χαλβά σε μικρό ταψί. Τον χαράζουμε σε κομμάτια και ψήνουμε στους 170 C για 15΄. Μόλις βγάλουμε τον χαλβά από το φούρνο τον πασπαλίζουμε με στέβια και κανέλα

πηγη: argiro.gr, i-gastronomie.gr
Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου