Amfipoli News: ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΙΚΗ ΓΑΛΑΤΟΠΙΤΑ!!!

Δευτέρα 13 Μαΐου 2019

ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΙΚΗ ΓΑΛΑΤΟΠΙΤΑ!!!


Για ενα ταψί στρογγυλό 42 cm

ΥΛΙΚΑ 
2 λίτρα γάλα
5 αυγά 
12-14 κ σ ζάχαρη (300 γρ)
12 κ σ αλεύρι (250 γρ)
12 κ σ σιμιγδάλι ( 300 γρ)
150 ( τύπου βιτάμ)
2 βανίλιες 
Ελαιόλαδο για τς φύλλα 
Καστανή ζάχαρη για τα φύλλα 
Κανέλα 
Ζάχαρη άχνη 
8 φύλλα

Τα φύλλα για την γαλατόπιτα τα έκανα 3 μαζί!!
Τα δυο που έβαλα πάνω τα άνοιξα ένα - ενα!!

ΕΚΤΕΛΕΣΗ 
Σε ενα μεγάλο σκευος ριχνουμε ολα τα υλικα, γαλα, ζαχαρη, βουτυρο, αλευρι, σιμιγδάλι, αυγα, βανιλιες, και τα βαζουμε στην φωτιά, Χτυπουμε με ενα σύρμα, καλα να μην μας κολησει η κρεμα, εως ότου πήξει.

Κανουμε το ζυμάρι και ανοιγουμε τα φυλλα, οπως δείχνω στον σύνδεσμο.
Φυσικά μπορουμε και να τα κανουμε ενα ενα τα φυλλα.
Οταν είμαστε έτοιμη, βαζουμε τα πρώτα 3 φυλλα ριχνουμε ελαιολαδο και πασπαλιζουμε με καστανη ζαχαρη., και κανέλα .
Βαζουμε τα επόμενα φυλλα, και ριχνουμε την κρεμα, κλείνουμε προς το κέντρο, πρωτα τα τρία φυλλα, λαδωνουμε, ριχνουμε λιγη καστανη ζαχαρη, και κανέλα,'μαζεύουμε το άλλο φύλλο και λαδωνουμε.
Ανοιγουμε τα αλλα δυο φύλλα και καλύπτουμε όλη την πίτα.
Εχουμε κρατήσει 1 κ σ κρεμα και τον αραιώνουμαι με λιγο γαλα, και λιγο ελαιολαδο με αυτό περνάμε τα τελευταία φυλλα, πασπαλιζουμε με καστανη ζαχαρη, κανέλα, και ψηνουμε.
Σε προθερμασμένο φουρνο, στους 180c βαθμους, για 1 ώρα περιπου, μέχρι να ροδίσει τέλεια και να παρει ενα υπέροχο χρωμα.
Οταν ειναι έτοιμη αφηνουμε να κρυωσει λιγο και πασπαλιζουμε με ζαχαρη άχνη και κανέλα !!!!







Cooking Tips' Σπιτικά
Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου