Εδώ και χρόνια φτιάχνω κεμπάμπ με μια συνταγή του Β. Δρίσκα! Γίνονται απίστευτα!
Υλικά
1 κιλό ανάμεικτος μοσχαρίσιος και χοιρινός κιμάς
3 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
1/2 φλυτζ. τσαγιού παρμεζάνα τριμμένη
4 κουτ. σούπας πέστο
2 κγ κύμινο
Ξύσμα δύο λεμονιών ή lime (εγώ βάζω lime)
Αλάτι
Πιπέρι
2 ασπράδια αυγών
2 κουτ. σούπας κουκουνάρι
Γαλέτα ή βρεγμένο ψωμί (προαιρετικά)
Εκτέλεση
Ανακατεύω όλα τα υλικά και ζυμώνω.
Αν το μείγμα είναι λίγο αραιό, προσθέτω λίγη γαλέτα ή ψωμί βρεγμένο με νερό για να σφίξει ο κιμάς.
Τα πλάθω στο σχήμα του κεμπάμπ και τα περνάω σε ξύλινα καλαμάκια. Ψήνω στο bbq ή στο γκριλ για όσο χρειαστεί ή σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 15 ´ περίπου.
Tonia Vassilakou
Cooking Affairs-Διατροφή, Υγεία & Ευζωία
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου