Μια πανεύκολη συνταγή για ένα, απλό, ανάλαφρο και υπέροχο γευστικά γλύκισμα. Μπισκοτογλυκό με πτι μπερ και στρώσεις σοκολάτας για όλες της ώρες αλλά και για τα παιδικά πάρτυ.
Υλικά
300 γρ. περίπου μπισκότα πτι μπερ
1 κιλό γάλα φρέσκο, πλήρες + 300 γρ. επιπλέον για τα μπισκότα
100 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
200 γρ. ζάχαρη
4 αυγά
30 γρ. βούτυρο
150 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα με 50%-55% κακάο
Εκτέλεση
Σε ένα μεγάλο μπολ αναμιγνύετε το αλεύρι με τη ζάχαρη. Προσθέτετε τα αυγά και ανακατεύετε μέχρι να προκύψει ένας χυλός. Λιώνετε σε κουβερτούρα σε μπεν μαρί και την αφήνετε στην άκρη.
Ζεσταίνετε το 1 κιλό γάλα σε μια κατσαρόλα και μόλις αρχίσει να βράζει το αποσύρετε από τη φωτιά και αδειάζετε το 1/3 στο μπολ με τα αυγά ανακατεύοντας συνεχώς και μόλις ενσωματωθεί ρίχνετε το μείγμα μέσα στη κατσαρόλα με το υπόλοιπο γάλα. Ξαναβάζετε τη κατσαρόλα στη φωτιά και ανακατεύετε σε μέτρια φωτιά μέχρι να πήξει το μείγμα.
Μόλις πήξει αφαιρείτε τη κατσαρόλα από τη φωτιά, προσθέτετε το βούτυρο και τη λιωμένη σοκολάτα και συνεχίζετε το ανακάτεμα μέχρι να έχετε μια λεία σοκολατένια κρέμα. Το αφαιρείτε από τη φωτιά και το αφήνετε στην άκρη.
Τοποθετείτε σε δίσκο σερβιρίσματος ή πιατέλα ένα παραλληλόγραμμο τσέρκι διαστάσεων 20×15 εκ. Βουτάτε ένα ένα τα μπισκότα για λίγο (προσοχή μη μουλιάσουν) στα 300 γρ. γάλα και τα στρώνετε στο πάτο από το τσέρκι φροντίζοντας να καλυφθεί ολόκληρος ο πάτος. (Αν το τσέρκι σας έχει τις σωστές διαστάσεις, θα χωρέσουν ακριβώς 9 μπισκότα, αλλιώς κόβετε κάποια μπισκότα για να καλύψετε τυχόν κενά).
Πάνω από τα μπισκότα στρώνετε το 1/3 της ζεστής κρέμας. Επαναλαμβάνετε την ίδια διαδικασία άλλες 2 φορές (δηλ. συνολικά η τούρτα θα έχει 4 στρώσεις μπισκότων και 3 στρώσεις κρέμας) τελειώνοντας με στρώση μπισκότων. Βάζετε το μπισκοτογλυκό σας στο ψυγείο για 3-4 ώρες ή μέχρι να κρυώσει καλά και “σφίξει” η κρέμα. Το ξεφορμάρετε, το κόβετε σε μερίδα και σερβίρετε.
Πηγή: steliosparliaros.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου