Amfipoli News: Ο Αρχιεπίσκοπος της Αγγλικανικής εκκλησίας κατακεραυνώνει την Ευρωπαϊκή Ένωση για την καταστροφή της Ελλάδας

Δευτέρα 17 Ιουνίου 2019

Ο Αρχιεπίσκοπος της Αγγλικανικής εκκλησίας κατακεραυνώνει την Ευρωπαϊκή Ένωση για την καταστροφή της Ελλάδας


Ο επικεφαλής της εκκλησίας της Αγγλίας,της επιλεγόμενης ανεξάρτητης Αγγλικανικής εκκλησίας, Αρχιεπίσκοπος Ουέλμπι, επιτέθηκε με σφοδρότητα αλλά και ισχυρά επιχειρήματα στην Ευρωπαϊκή Ένωση, υποστηρίζοντας ότι έβαλε την Ελλάδα με δόλιο τρόπο στο ευρώ με αποτέλεσμα την καταστροφή της. “Οι πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης κρατούν στην απελπισία ολόκληρες χώρες εξαθλιώνοντας τους πολλούς πολίτες…. και έχουν μετατρέψει την Ελλάδα  στη μεγαλύτερη φυλακή οφειλετών στην ευρωπαϊκή ιστορία» ανέφερε ο ίδιος.

Επισημαίνεται ότι ο Αρχιεπίσκοπος της ανεξάρτητης εκκλησίας της Αγγλίας, δηλ. ο προκαθήμενος της Εκκλησίας της Αγγλίας, κάθε άλλο παρά είναι ένας «γραφικός» παπάς που επικαλείται θεωρίες συνωμοσίας. Πρόκειται για ένα ευρύτατα μορφωμένο και άριστα ενημερωμένο θρησκευτικό ηγέτη που γνωρίζει σε βάθος τι «παίζεται» στις πολιτικές σκακιέρες. Παλαιότερα υποστήριζε την παραμονή της χώρας του στην ΕΕ αλλά τώρα είναι θερμός υπέρμαχος του Brexit.

Στις σοκαριστικές δηλώσεις του τόνισε πως “Οι πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης κρατούν στην απελπισία ολόκληρες χώρες εξαθλιώνοντας τους πολλούς πολίτες και έχουν μετατρέψει την Ελλάδα «στη μεγαλύτερη φυλακή οφειλετών στην ευρωπαϊκή ιστορία» ανέφερε ο ίδιος. Και πρόσθεσε ότι, έχει δημιουργηθεί μεγάλη ανισότητα στον πλούτο της ΕΕ και αυτό σημαίνει ότι, ορισμένοι Ευρωπαίοι απολαμβάνουν πρωτοφανή επίπεδα διαβίωσης, ενώ για άλλους έχουν γίνει τα πράγματα χειρότερα εξαιτίας του «συγκεντρωτισμού, της διαφθοράς και της γραφειοκρατίας».

Η Ελλάδα, είπε, παροτρύνθηκε να εισέλθει στην Ευρωζώνη με ουσιαστικά ψεύτικα στοιχεία, με επίσημο χρέος πολύ κάτω από την πραγματικότητα και χωρίς να πληροί τα κριτήρια για ένταξη στο ευρώ. «Υπήρξε ενός βαθμού συνεννόηση από όλους τους ενδιαφερόμενους, που ήθελαν περισσότερες χώρες στην Ευρωζώνη», είπε εννοώντας ξεκάθαρα ότι άπαντες γνώριζαν ότι η Ελλάδα δεν έπρεπε να μπει στο ευρώ αλλά την έβαλαν για να εξυπηρετήσουν στόχους άσχετους με την ευημερία του ελληνικού λαού.

«Υιοθετώντας [το ευρώ] που είναι ουσιαστικά ένα ξένο νόμισμα, μία χώρα χάνει την ικανότητα να εξυπηρετήσει το χρέος της με την εκτύπωση χρήματος για να βρει διέξοδο από τα προβλήματά της», ανέφερε ο Αρχιεπίσκοπος Ουέλμπι.«Όταν έφτασε η Μεγάλη Ύφεση το 2008, δεν μας έκανε έκπληξη που η Ελλάδα δεν μπόρεσε να πληρώσει τον λογαριασμό. Και εξαιτίας της προηγούμενης κακοδιαχείρισης και επίσης της διαφθοράς από μια ελίτ, οι φτωχοί ενός ολόκληρου έθνους έχουν τεθεί ουσιαστικά σε ακούσια πτώχευση. Τα βάρη έπεσαν σε εκείνους που είχαν τα λιγότερα για να επιβιώσουν κι όταν τα βάσανά τους επιδεινώθηκαν από την απελπιστική κατάσταση εκατοντάδων χιλιάδων προσφύγων, και τώρα εκατομμυρίων [κάτι κακό περιμένει ο Αρχιεπίσκοπος], ελάχιστη βοήθεια τους δόθηκε».

«Αυτό που έχουμε δει είναι το παγκόσμιο σύστημα της αγοράς και ειδικότερα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που δανείζει στους ανθρώπους χρήματα για να αγοράσουν διάφορα και στη συνέχεια πνίγει τις ελπίδες και το μέλλον τους εάν δεν μπορούν να αποπληρώσουν. Αυτό που έχουμε σήμερα [στην Ελλάδα] είναι η μεγαλύτερη φυλακή φτωχών οφειλετών στην ευρωπαϊκή ιστορία».

odosdrachmis.gr
Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου