Συστατικά:
8 κουταλιές της σούπας αλατισμένο βούτυρο
1 φλιτζάνι συμπυκνωμένο γάλα
1 ½ φλιτζάνια μείγμα κρέπας
1 ½ φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
1 κουταλιά της σούπας αλεύρι
⅓ φλιτζάνι χρωματιστά καραμελάκια για πασπάλισμα
3 μπάρες μαύρη σοκολάτα
1 μπάρα λευκή σοκολάτα για γαρνιτούρα (προαιρετικό)
Προετοιμασία:
1. Ανακατεύουμε με ένα μίξερ το βούτυρο και το συμπυκνωμένο γάλα, προσθέτοντας σταδιακά ζάχαρη άχνη, το μείγμα τηγανίτα και το αλεύρι.
2. Ρίχνουμε το μείγμα σε ένα μέτριο ταψί, καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο και βάζουμε στο ψυγείο για μια ώρα.
3. Με ένα κουτάλι σχηματίζουμε μικρές μπάλες (αν το μείγμα είναι πολύ κολλώδες, βάλτε το στο ψυγείο για άλλα 30 λεπτά). Τοποθετήστε τις τρούφες στο ψυγείο, και στο ενδιάμεσο ετοιμάστε το γλάσο σοκολάτας.
4. Λιώνουμε την κουβερτούρα σε φούρνο μικροκυμάτων, ξεχωριστά την λευκή σοκολάτα και αφήνουμε να κρυώσει ελαφρά.
5. Βουτάμε κάθε τρούφα στην κουβερτούρα – μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα μαχαίρι ή ένα πιρούνι, στη συνέχεια, τοποθετούμε απαλά πάνω σε αντικολλητικό χαρτί μέχρι να στερεοποιηθεί. Στη συνέχεια, πασπαλίζουμε με χρωματιστά καραμελάκια για πασπάλισμα και ρίχνουμε από πάνω με ένα κουταλάκι λευκή σοκολάτα.
6. Βάλτε στο ψυγείο για 30 λεπτά.
Πηγή: fanpage.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου