Amfipoli News: Τζιζκέικ χωρίς ψήσιμο

Παρασκευή 9 Αυγούστου 2019

Τζιζκέικ χωρίς ψήσιμο


Συστατικά: 

500 g. ανθότυρο 
500 g γιαούρτι με πλήρη λιπαρά 
500 g κεράσια 
500 g ζάχαρη 
200 g μπισκότα με ζάχαρη 
100 g λάδι 
50 g ζελατίνη 
1 πακέτο ζελέ κεράσι 

Προετοιμασία:

1. Μουλιάζουμε τη ζελατίνη σε 400 ml νερό και αφήνουμε να φουσκώσει. Θρυμματίζουμε τα μπισκότα σε μπλέντερ.

2. Λιώνουμε το βούτυρο και το ανακατεύουμε με τα θρυμματισμένα μπισκότα. Απλώνουμε τα μπισκότα στη βάση μιας φόρμας.

3. Ετοιμάζουμε το ζελέ κεράσι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και το αφήνουμε να κρυώσει. Στο ενδιάμεσο, χτυπήστε ελαφριά το γιαούρτι με το ανθόγαλα και τη ζάχαρη μέχρι να μαλακώσει, ρίχνουμε τη ζελατίνη και ανακατεύουμε πάλι.

4. Τα μισά από τα κεράσια, χωρίς τα κουκούτσι, τα ρίχνουμε στο μπλέντερ μέχρι να γίνουν πουρές. Προσθέτουμε τα λιωμένα κεράσια στη κρέμα με το γιαούρτι και το ανθόγαλα και ανακατεύουμε.

5. Απλώνουμε το μείγμα πάνω τα μπισκότα και βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να σφίξει.

6. Βγάζουμε το κέικ από τον ψυγείο και απλώνουμε τα υπόλοιπα κεράσια και το ζελέ κεράσι. Βάζουμε και πάλι στο ψυγείο για να σφίξει.

Πηγή: fanpage.gr
Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου