Amfipoli News: Μπακλαβάς!

Τρίτη 24 Δεκεμβρίου 2019

Μπακλαβάς!


Δυο πακέτα φύλλα κρούστας
250γρ. καρυδόψιχα
250γρ. φιστίκια Αιγίνης
1 κ.γ. κανέλα κοφτό
1 κ.γ. γαρίφαλο κοφτό
3 κ.σ φριγανια τριμμένη
400γρ. Φρέσκο βούτυρο 
Για τι σιρόπι:
3 κούπες ζάχαρη
4 κούπες νερό.
2 κ.σ μέλι
Σε ένα μπολ τρίβουμε τους ξηρούς καρπούς,το γαρίφαλο την κανέλα την φριγανια τα ανακατεύουμε όλα μαζί. το αφήνουμε στην άκρη. Βουτυρονουμε το ταψί μας βάζουμε όσα φύλλα έχει το ένα πακέτο καλά βουτυρομενα την γέμιση και μετά το δεύτερο πακέτο με το ίδιο τρόπο καλά βουτυρομενα,χαράζουμε και ψήνουμε στους 180 βαθμούς στον αέρα μέχρι να ροδοκοκκινηση καλά. κάνουμε το σιρόπι μας βράζουμε την ζάχαρη και το νερό για 5' και μόλις σβήσουμε το μάτι της κουζίνας βάζουμε και το μέλι....και μόλις βγεί το ταψί σιροπιαζουμε.
‎Maria-Maka Yagoutian‎ προς Μπαχάρι και κανέλα.



Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου