Υλικά για 1 ταψί του φούρνου
750 γρ κανταιφι
500 γρ καρύδι
10-12 φρυγανιές
κανέλα
γαρύφαλλο
1650 γρ ζάχαρη
μισό λεμονί
400 γρ βούτυρο αιγοπροβειο
1 βανίλια
Ξαίνουμε το καταιφι να γίνει αφράτο χωρίς κολλημένα κομμάτια, το θέλουμε αφράτο πολύ και όχι σπασμένο.
Για την γέμιση
500 γρ καρύδι σπασμένο σε ψηλό και πιο χοντρό
10-12 φρυγανιές στο μούλτι
1 κουτ σούπας κανέλα
μισό κουτ γλυκού γαρύφαλλο
και 150 γρ ζάχαρη
Τα ανακατώνουμε όλα μαζί
Τυλίγουμε τα κανταιφια μας βάζοντας μέσα 1 κουτ σούπας γέμιση στο καθένα ..
Όταν είναι έτοιμα όλα θέλεις 1 κουτ γλυκού βούτυρο λειωμένο στο καθένα επάνω πριν μπουν στον φούρνο
το ψήνουμε στους 180 βαθμούς 1 ώρα
Αφήνουμε να κρυώσουν.
Το σιρόπι το βράζουμε αφού βγει το κανταιφι από τον φούρνο
Σιρόπι
1300 νερό
1500 ζάχαρη
1 ξύλο κανέλας
1 βανίλια
μισό λεμονί να βράσει με το σιρόπι μαζί
Όταν βράσει για 2-3λεπτά ρίχνουμε μέσα 1 βανιλινη και 100 γρ από το βούτυρο μας.
Ανακατεύουμε να λιώσει το βούτυρο και σιροπιάζουμε με καυτό σιρόπι ρίχνοντας πάνω σε κάθε κανταιφι σιρόπι με την σειρά ένα ένα .
Όσο πιο ζεστό το κανταίφι τόσο πιο λασπωτο θα γίνει όταν κρυώσει ..όσο πιο κρύο το κανταιφι τόσο πιο τραγανό το πάνω μέρος .
Το σιρόπι στο τέλος να μην περνάει τα 2/3
του ύψους του γλυκού .
Γαρνίρουμε με φιστίκι Αιγινης τριμμένο ή μισή πεταλούδα καρύδι
Voula Kratimenou Rapti προς Μπαχάρι και κανέλα.
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου