Amfipoli News: ΚΑΝΤΑΙΦΙ

Σάββατο 21 Δεκεμβρίου 2019

ΚΑΝΤΑΙΦΙ


Υλικά για 1 ταψί του φούρνου
750 γρ κανταιφι
500 γρ καρύδι
10-12 φρυγανιές
κανέλα
γαρύφαλλο
1650 γρ ζάχαρη
μισό λεμονί
400 γρ βούτυρο αιγοπροβειο
1 βανίλια

Ξαίνουμε το καταιφι να γίνει αφράτο χωρίς κολλημένα κομμάτια, το θέλουμε αφράτο πολύ και όχι σπασμένο.

Γ​ια την γέμιση
500 γρ καρύδι σπασμένο σε ψηλό και πιο χοντρό 
10-12 φρυγανιές στο μούλτι
1 κουτ σούπας κανέλα 
μισό κουτ γλυκού γαρύφαλλο
και 150 γρ ζάχαρη 
Τα ανακατώνουμε όλα μαζί 
Τυλίγουμε τα κανταιφια μας βάζοντας μέσα 1 κουτ σούπας γέμιση στο καθένα .. 
Όταν είναι έτοιμα όλα θέλεις 1 κουτ γλυκού βούτυρο λειωμένο στο καθένα επάνω πριν μπουν στον φούρνο
το ψήνουμε στους 180 βαθμούς 1 ώρα 
 Αφήνουμε να κρυώσουν.
Το ​σιρόπι το βράζουμε αφού βγει το κανταιφι από τον φούρνο

Σιρόπι
1​3​00 νερό 
1500 ζάχαρη 
1 ξύλο κανέλας 
1 βανίλια
μισό λεμονί να βράσει με το σιρόπι μαζί
Όταν βράσει για 2-​3​λεπτά ρίχνουμε μέσα 1 βανιλινη και 100 γρ από το βούτυρο μας. 
Ανακατεύουμε να λιώσει το βούτυρο και σιροπιάζουμε με καυτό σιρόπι ρίχνοντας πάνω σε κάθε κανταιφι σιρόπι με την σειρά ένα ένα .
​Ό​σο πιο ζεστό το κανταί​φι τόσο πιο λασπωτο θα γίνει όταν κρυώσει ..όσο πιο κρύο το κανταιφι τόσο πιο τραγανό το πάνω μέρος .
Τ​ο σιρόπι στο τέλος να μην περνάει τα 2/​3​
του ύψους του γλυκού .​
Γ​αρνίρουμε με φιστίκι Αιγινης  τριμμένο ή μισή πεταλούδα καρύδι


‎Voula Kratimenou Rapti‎ προς Μπαχάρι και κανέλα.
Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου