Amfipoli News: Σταφιδόψωμα!!

Πέμπτη 16 Ιανουαρίου 2020

Σταφιδόψωμα!!


Χρειαζόμαστε
 420 γραμ γάλα ελαφρά χλιαρό 
180 γραμ μέλι 
60 γραμ αγελαδινο βούτυρο λιωμένο. 
1 αβγό 
400 γραμ αλεύρι για τσουρέκια 
250 γραμ αλεύρι γ.ο.χ 
1 κύβο φρέσκια μαγιά, 
1 /12 κουταλάκι του γλυκού αλάτι 
200 γραμ σταφίδες ξανθές.. 
1 βανίλια. 

Για το άλειμμα. 
1 κουταλιά σούπας βούτυρο 
1 κουταλιά σούπας μέλι.. 

Βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ το αλεύρι της σταφίδες το αλάτι, τη βανίλια. Λιώνουνε τη μαγιά στο γάλα, ρίχνουμε και τα υπόλοιπα υλικά και ζυμώνουμε με τα χέρια για 5', η ζύμη είναι πολύ μαλακή κολλάει, δεν μας πειράζει. 
Λαδώνουμε ένα μπολ, το αλευρώνουμε, βάζουμε μέσα τη ζύμη, την σκεπάζουμε με μεμβράνη, κάνουμε δύο τρύπες και την αφήνουμε να φουσκώσει μία ώρα σε ζεστό μέρος. 
Μόλις φουσκώσει αλευρώνω μία επιφάνεια ρίχνω τη ζύμη, τη χωρίζω σε 15 κομμάτια, κάνω σαλιγκάρια. 
Ψήνουμε στους 180 για για 13 - 14 λεπτά να πάρουν χρώμα. 
Ψηνω στον αέρα. Μόλις είναι ζεστά ακόμα λιώνουνε το βούτυρο με το μέλι σε χαμηλή φωτιά και τα αλοιφουμε όπως είναι ζεστά με ένα πινέλο

Vasiliki Saltaoura‎ προς Μαγειράκος (συνταγές - μαγειρική)
Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου