Amfipoli News: Σπιτικό τουρσί – Εύκολη συνταγή

Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου 2020

Σπιτικό τουρσί – Εύκολη συνταγή


Υλικά συνταγής

– Λαχανικά της αρεσκείας σας (σ.σ. καρότο, κουνουπίδι, σελινόριζα, ραπανάκι, πιπεριές αγγουράκια κ.α.)
– 1 λίτρο νερό
– 1 λίτρο (λευκό ξύδι)
– 3 κουταλιές σούπας αλάτι
– 1 κουτάλια σούπας ζάχαρη
– 1 μεγάλη καυτερή πιπεριά κέρατο.

Σπιτικό τουρσί – Εύκολη συνταγή: Εκτέλεση συνταγής

– Αποστειρώνουμε καλά τα βάζα και τα καπάκια μας.
– Βράζουμε καλά τα βάζα και τα καπάκια μας σε καυτό νερό για περίπου πέντε λεπτά.
– Πλένουμε δυο φορές καλά τα λαχανικά σε αλατισμένο νερό.
– Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε 1 λίτρο νερό.
– Επιπλέον, ρίχνουμε 1 λίτρο ξύδι λευκό, το αλάτι, τη ζάχαρη, καθώς και την καυτερή πιπεριά κομμένη σε λεπτές φέτες.
– Βράζουμε τα υλικά μας για περίπου πέντε λεπτά.
– Βάζουμε στα βάζα τα λαχανικά ωμά. Προσθέτουμε το ξυδόνερο. Απλά το ξυδόνερο να είναι χλιαρό έως κρύο για να τα σκεπάσει μέχρι επάνω.
– Προσθέτουμε λίγο πριν το τέλος της διαδικασίας, λίγο λαδάκι.
– Κλείνουμε καλά, το βάζο μας για χρονικό διάστημα ενός μηνός.

Πηγή: enimerotiko.gr
Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου