Amfipoli News: 150 εργαζόμενοι εγκλείστηκαν οικειοθελώς για ένα μήνα σε εργοστάσιο στην Τυνησία και παράγουν 50 χιλιάδες μάσκες την ημέρα

Κυριακή 29 Μαρτίου 2020

150 εργαζόμενοι εγκλείστηκαν οικειοθελώς για ένα μήνα σε εργοστάσιο στην Τυνησία και παράγουν 50 χιλιάδες μάσκες την ημέρα


Εργαζόμενοι σε ένα εργοστάσιο στην Τυνησία παράγουν καθημερινά 50.000 μάσκες και άλλα προστατευτικά ιατρικά εργαλεία, έπειτα από οικειοθελή εγκλεισμό για ένα μήνα. 

Οι 150 εργαζόμενοι, κυρίως γυναίκες, αποφάσισαν να απομονωθούν οικειοθελώς στο εργοστάσιο «Consomed» της Τυνησίας για ένα ολόκληρο μήνα. Κίνητρο τους ο πατριωτισμός, καθώς η Τυνησία προσπαθεί να περιορίσει τη διασπορά του κορονοϊού. Αυτό φαίνεται να δήλωσε ο διευθυντής του εργοστασίου, Hamza Alouini στο BBC. 

Η υπεύθυνη για τη γραμμή παραγωγής,  Khawla Rebhi, ανέφερε στο βρετανικό μέσο ενημέρωσης πως η οικογένειά της τής λείπει, αλλά η συντροφιά των συναδέλφων της την «αποζημιώνει». «Ο σύζυγός μου και η 16χρονη κόρη μου με στήριξαν και με ενθάρρυναν να το κάνω αυτό» δήλωσε χαρακτηριστικά στο BBC. 
                                       Η Khawla Rebhi 

Αν και το εργοστάσιο εξαγάγει κυρίως εξοπλισμό προστασίας, πλέον βασικό μέλημα είναι η παραγωγή επαρκούς υλικού για να διασφαλιστεί η υγεία όσων μένουν σπίτι. 

Στην Τυνησία, που από την Κυριακή επιβλήθηκε απαγόρευση κυκλοφορίας, έχουν διαγνωστεί θετικοί στον κορονοϊό 227 άνθρωποι, 4 εκ των οποίων έχουν χάσει τη ζωή τους. 

Στο εργοστάσιο, που βρίσκεται σε αγροτική π[περιοχή, νότια της πρωτεύουσας του αφρικανικού κράτους, την Τύνιδα, έχουν εγκατασταθεί οικειοθελώς, μάγειρες, ένας γιατρός και ένας φαρμακοποιός. 

Οι 110 γυναίκες κοιμούνται σε ξεχωριστούς κοιτώνες από τους 40 άνδρες που επίσης εργάζονται στο εργοστάσιο. 
Παράλληλα, έχει προβλεφθεί και η σίτιση των εργαζομένων, καθώς υπάρχουν επαρκή τρόφιμα για ένα μήνα. 
Στο εργοστάσιο, υπάρχουν επίσης χώροι όπου οι γυναίκες μπορούν να αθληθούν ή να χορέψουν ενώ αντίστοιχα οι άνδρες μπορούν να παίξουν ποδόσφαιρο ή μπάσκετ. 
Όλοι οι εργαζόμενοι όταν λήξει η βάρδια τους, συνομιλούν μέσω βιντεοκλήσεων με τις οικογένειές τους. 

Κάθε μέρα, οι 150 εργαζόμενοι χωρίζονται σε δύο 8ωρες βάρδιες, από τις 06:30 μέχρι τις 22:30. Οι άνδρες συνήθως εργάζονται το βράδυ, ανέφερε μεταξύ άλλων η Khawla Rebhi. 

«Στόχος μας η προστασία των γιατρών» 

Διανύοντας την όγδοη ημέρα εγκλεισμού τους, ο Hamza Alouini ανέφερε πως υπάρχει ακόμη «θετική ενέργεια» από όλους. 
Ο διευθυντής του εργοστασίου δήλωσε πως το προσψπικό πήρε την απόφαση να κλειστέι για ένα μήνα στο εργοστάσιο, γιατί εάν ο ιός εξαπλωνόταν στο εργατικό δυναμικό, οι γιατροί της χώρας δεν θα μπορούσαν να αντιμετωπίσουν τις αυξημένες ανάγκες νοσηλείας. «Αν δεν εργαστούμε, οι γιατροί μας δεν θα είναι προστατευμένοι απέναντι στον κορονοϊό», δήλωσε χαρακτηριστικά και υπογράμμισε πως «προσπαθώ να κάνω το καλύτερο για όλη την χώρα μου- τα νοσοκομεία, τον στρατό, την αστυνομία, για όλους. 

Η Khawla Rebhi ανέφερε με τη σειρά της πως το αίσθημα μια κοινής αποστολής για όλους δεν κάνει το εργατικό δυναμικό να χάνει την ελπίδα του, αν και η ανησυχία για την εξάπλωση του ιού και στην Τυνησία είναι αυξημένη. 
«Ψάχνω για το πώς οι άλλες κυβερνήσεις παλεύουν με αυτό στην Ευρώπη και αλλού και δεν μπορώ παρά να αναρωτιέμαι πώς θα το χειριστεί μια χώρα όπως η Τυνησία». 
Με πληροφορίες από: BBC.

mixanitouxronou.gr
Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου