Amfipoli News: Εκδήλωση στην Αμφίπολη για τα 101 χρόνια από την Ποντιακή Γενοκτονία

Τετάρτη 20 Μαΐου 2020

Εκδήλωση στην Αμφίπολη για τα 101 χρόνια από την Ποντιακή Γενοκτονία


Ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Αμφίπολης - Σερρών κ. Αλέξανδρος Θ. Κοχλιαρίδης, το Τοπικό Συμβούλιο και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αμφιπολιτών διοργάνωσε εκδήλωση μνήμης και τιμής για τα 101 χρόνια από τη Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού (1919-2020) που πραγματοποιήθηκε χθες Τρίτη 19 Μαΐου 2020 στην πλατεία του χωριού.

Ημερομηνία ορόσημο αποτελεί για τους Έλληνες του Πόντου η 19η Μάιου, ημέρα που ο κεμαλικός φανατισμός εκείνης της εποχής, πριν 101 χρόνια με τις βιαιότητες και τις ωμότητες εναντίον Ελλήνων και Αρμενίων, έσπειρε το θάνατο σε 353.000 Έλληνες του Πόντου.

Μπορεί οι μνήμες για κάποιους να ξεθώριασαν, όμως ειδικά οι Πόντιοι δεν μπορούν να ξεχάσουν τον ξεριζωμό των παππούδων και των πατεράδων τους. 
Οι μαρτυρίες, άλλοτε γραπτές και άλλοτε διαδιδομένες από στόμα σε στόμα, από γενιά σε γενιά, φθάνουν έως τις μέρες μας ζωντανές.

Το μοναδικό αυτό γεγονός δε θα μπορούσε να περάσει, όπως αρμόζει, χωρίς να αποδοθούν οι πρέπουσες τιμές στους εκτελεσθέντες ώστε να αναπαυθούν οι ψυχές τους. 

Μια μαύρη σελίδα, με χιλιάδες νεκρούς και εκτοπισμένους που όμως δεν έχει κανείς δικαίωμα να ξεχάσει. 

amfipolinews.blogspot.com
Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου