Παγωτό στρατσιατέλα με κρέμα γάλακτος και νιφάδες σοκολάτας χωρίς ζαχαρούχο γάλα, που παραμένει μαλακό στην κατάψυξη.
Υλικά
3 κούπες γάλα
1 (330 ml) κρέμα γάλακτος
5 κρόκους μεσαίους αυγά
1 1/4 κούπας ζάχαρη
1 1/2 κ.σ. εκχύλισμα βανίλιας
1 σοκολατένιες νιφάδες κουβερτούρα
Εκτέλεση
Βάζουμε το γάλα να ζεσταθεί καλά ( χωρίς να βράσει).
Σ’ενα μπολ χτυπάμε τους κρόκους με την ζάχαρη. Προσθέτουμε λίγο – λίγο το καυτό γάλα στο μείγμα της ζάχαρης και των αυγών και ανακατεύουμε. Ξαναρίχνουμε το μείγμα στην κατσαρόλα, χαμηλώνουμε την φωτιά ( με μέγιστο το 9 εγώ το βάζω στο 6) και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να αρχίσει να δένει.
Θέλει περίπου 6-7 λεπτά.ΠΡΟΣΟΧΗ ΟΜΩΣ ΝΑ ΜΗΝ ΒΡΑΣΕΙ.
Αποσύρουμε από την φωτιά και προσθέτουμε την βανίλια. Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει. Χτυπάμε στο μίξερ την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί και προσθέτουμε το μείγμα των αυγών που έχει κρυώσει τελείως… ανακατεύουμε. Ρίχνουμε τις νιφάδες.Το Βάζουμε στην κατάψυξη και το χτυπάμε 4 φορές ανά 1-1,5 ώρα .Στο τελευταίο χτύπημα το αδειάζουμε σε ένα μπολ ανοξείδωτο, βάζουμε μεμβράνη να ακουμπάει στο παγωτό και το βάζουμε κατάψυξη
Νόστιμη συνταγή για παγωτό από τη σελίδα “Οι Γεύσεις της Ελένης”
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου