Amfipoli News: Παραδοσιακή μικρασιάτικη συνταγή για λαβίνες

Τετάρτη 6 Μαΐου 2020

Παραδοσιακή μικρασιάτικη συνταγή για λαβίνες


Από τα πιο νόστιμα μικρασιάτικα πιτάκια με τυρί που έχετε δοκιμάσει ποτέ!
Παραδοσιακή, μικρασιάτικη συνταγή για λαβίνες. Αλμυρά πιτάκια με ανθότυρο, φέτα και σουσάμι νόστιμα και λαχταριστά! Ανοιχτά πιτάκια γεμιστά με τυρί σαν πιτσάκια, αφράτα και μαλακά!

Υλικά
300 γρ ανθοτυρο 
Φέτα 200 γρ.
3 -4 μεσαία αυγά 
700 γρ.αλεύρι για όλες τις χρήσεις 
1/2 λίτρο χλιαρό γάλα 
Ηλιέλαιο 1/2 νεροπότηρο
3 φακελάκια ξερή μαγιά 
1 κουτ. γλυκού ζάχαρη 
1/2 κουτ. γλυκού αλάτι 
1 κρόκο αυγού (για την επάλειψη)
Σουσάμι για το πασπάλισμα
Δυόσμος κατά προτίμηση

Εκτέλεση:

Σε μια μεσαία λεκάνη προσθέτω τη μαγιά, το γάλα (όχι καυτό),το ηλιέλαιο και τη ζάχαρη ανακατεύω απαλά και αφήνω 10 λεπτά.
Προσθέτω το αλάτι και αρχίζω να ρίχνω κοσκινισμένο το αλεύρι(ρίχνετε με το μάτι εγώ ζύγισα μετά και είδα ότι έβαλα 700 γρ)ζυμώνω μέχρι να γίνει μια εύπλαστη ζύμη.

Ήδη είχα προθερμάνει το φούρνο στους 50° και τον έκλεισα και έβαλα μέσα τη λεκανίτσα με το ζυμάρι να φουσκώσει για μισή ώρα.
Όσο φούσκωνε το ζυμάρι έτριψα με πιρούνι μαζί την φέτα, τα αυγά και ανθότυρο να γίνει μείγμα.
Σε πολύ ελαφρά αλευρωμένη ξύλινη επιφάνεια και με πλάστη έπαιρνα ζύμη όσο σχεδον μια γροθιά σε μπαλάκι και την ανοίγω, να γίνει στρογγυλή “πίτα”.

Παίρνω δύο μέτριες πιρουνιές από το μείγμα τις βάζω στο κέντρο και κλείνω και από τις 4 μεριές καλά με πιρούνι ειδικά στην άκρη.
Τοποθετώ σε ταψί με λαδόκολλα αλείφω με κρόκο και ρίχνω το σουσάμι.
Ψήνω στους 200° σε προθερμασμένο φούρνο, μόλις ροδοκοκκινίσουν από πάνω και κάτω είναι έτοιμα! ( εμένα έκαναν 20 λεπτά)
Βγαίνουν 14 με 15 κομμάτια, ρίχνετε και λίγο αποξηραμένο ή φρέσκο δυόσμο και καλή μας όρεξη!

Συνταγή/Εκτέλεση/Φωτογραφία από την Karolina Mega

daddy-cool.gr

Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου