Υλικά συνταγής
– 500 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
– 200 γραμμάρια κορν Φλαουρ
– 450 γραμμάρια αγελαδινό βούτυρο ή μισό μισό με μαργαρίνη
– 200 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
– 4 αυγά
– 3 βανίλιες
– Μισή κουταλιά του γλυκού αλάτι
– 1 κουταλιά του γλυκού μπέικιν πάουντερ
– Κουβερτουρα λιωμένη
– Τρούφα σοκολάτας ή χρωματιστή
– Μαρμελάδα ή πραλίνα για την γέμιση
– 200 γραμμάρια κορν Φλαουρ
– 450 γραμμάρια αγελαδινό βούτυρο ή μισό μισό με μαργαρίνη
– 200 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
– 4 αυγά
– 3 βανίλιες
– Μισή κουταλιά του γλυκού αλάτι
– 1 κουταλιά του γλυκού μπέικιν πάουντερ
– Κουβερτουρα λιωμένη
– Τρούφα σοκολάτας ή χρωματιστή
– Μαρμελάδα ή πραλίνα για την γέμιση
Εκτέλεση συνταγής
– Λιώνω το βούτυρο τόσο ώστε να μαλακώσει πολύ αλλά χωρίς να λιώσει και να γίνει καυτό.
– Σε ένα μπολ μεγάλο βάζω το λιωμένο βούτυρο με την άχνη και τις βανίλιες και μ’ένα σύρμα ανακατεύω για 2 λεπτά.
– Προσθέτω ένα ένα τ αυγά ανακατεύοντας.
– Ενώνω το αλεύρι με το κορν φλάουρ,το μπέικιν και το αλάτι και τα ρίχνω μέσα στο χτυπημένο βούτυρο ανακατεύοντας με τα χέρια.
– Θα έχω ένα πολύ μαλακό ζυμάρι.
– Βάζω το ζυμάρι μέσα σε κορνέ με μύτη αστεράκι.
– Αν δεν έχω κορνέ χρησιμοποιώ μια γερή σακούλα τροφίμων και κόβω την άκρη με ένα ψαλίδι.
– Δεν θα έχουν σχέδιο τα πτιφουράκια αλλά η γεύση θα είναι ίδια!
– Τα αραδιάζω σε ταψί με λαδόκολα και ψήνω στους 180 γύρω στα 12 λεπτά.
– Μην τα κάνετε πολύ χοντρά γιατί φουσκώνουν λίγο και επίσης θα τα ενώσουμε με μαρμελάδα οπότε θα γίνουν πολύ ογκώδη!
– Αφού κρυώσουν τα ενώνω όπως είπαμε με μαρμελάδα βερίκοκο ή ότι μας αρέσει και βουτάω την μισή επιφάνεια σε λιωμένη σοκολάτα και αμέσως μέσα σε τρούφα.
– Μπορούμε να τα αφήσουμε και μόνο με την σοκολάτα.
– Τα αφήνω να στεγνώσουν πάνω σε λαδόκολα και μετά τα διατηρώ σε τάπερ ή σκεπασμένα με μεμβράνη.
– Όσο κάθονται παίρνουν την απαραίτητη υγρασία από την μαρμελάδα και γίνονται ακόμα πιο νόστιμα!
– Αν δεν έχουμε μπέικιν χρησιμοποιούμε αλεύρι που φουσκώνει μόνο του.
– Σε ένα μπολ μεγάλο βάζω το λιωμένο βούτυρο με την άχνη και τις βανίλιες και μ’ένα σύρμα ανακατεύω για 2 λεπτά.
– Προσθέτω ένα ένα τ αυγά ανακατεύοντας.
– Ενώνω το αλεύρι με το κορν φλάουρ,το μπέικιν και το αλάτι και τα ρίχνω μέσα στο χτυπημένο βούτυρο ανακατεύοντας με τα χέρια.
– Θα έχω ένα πολύ μαλακό ζυμάρι.
– Βάζω το ζυμάρι μέσα σε κορνέ με μύτη αστεράκι.
– Αν δεν έχω κορνέ χρησιμοποιώ μια γερή σακούλα τροφίμων και κόβω την άκρη με ένα ψαλίδι.
– Δεν θα έχουν σχέδιο τα πτιφουράκια αλλά η γεύση θα είναι ίδια!
– Τα αραδιάζω σε ταψί με λαδόκολα και ψήνω στους 180 γύρω στα 12 λεπτά.
– Μην τα κάνετε πολύ χοντρά γιατί φουσκώνουν λίγο και επίσης θα τα ενώσουμε με μαρμελάδα οπότε θα γίνουν πολύ ογκώδη!
– Αφού κρυώσουν τα ενώνω όπως είπαμε με μαρμελάδα βερίκοκο ή ότι μας αρέσει και βουτάω την μισή επιφάνεια σε λιωμένη σοκολάτα και αμέσως μέσα σε τρούφα.
– Μπορούμε να τα αφήσουμε και μόνο με την σοκολάτα.
– Τα αφήνω να στεγνώσουν πάνω σε λαδόκολα και μετά τα διατηρώ σε τάπερ ή σκεπασμένα με μεμβράνη.
– Όσο κάθονται παίρνουν την απαραίτητη υγρασία από την μαρμελάδα και γίνονται ακόμα πιο νόστιμα!
– Αν δεν έχουμε μπέικιν χρησιμοποιούμε αλεύρι που φουσκώνει μόνο του.
* Σημείωση: Η ανωτέρω συνταγή αφορά τη δημιουργία 28 έως 30 μπισκότων
Συνταγή της Σόφης Τσιώπου
Συνταγή της Σόφης Τσιώπου
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου