Μια σπάνια εικόνα από την πρώτη του κινηματογραφική εμφάνιση και άγνωστες λεπτομέρειες από τη ζωή του αγαπημένου ηθοποιού, ο οποίος μεταξύ άλλων είχε βρεθεί στην πρώτη γραμμή στον πόλεμο του ’40.
Μπορεί να έχει αποτυπωθεί στη μνήμη μας σαν ένας «Τρελοπενηντάρης», ωστόσο ο Λάμπρος Κωνσταντάρας μέχρι τη χρυσή εποχή του στον κινηματογράφο, είχε προλάβει να ζήσει μια ζωή εξίσου ενδιαφέρουσα με τους χαρακτήρες που υποδύθηκε.
Μια νέα ανάρτηση του δημοσιογράφου και συλλέκτη Άρη Λουπάση ταξιδεύει μακριά πίσω στο παρελθόν και μας τον συστήνει στην πρώτη του εμφάνιση στη μεγάλη οθόνη, σε ηλικία 26 ετών, στο «Το τραγούδι του χωρισμού»: Μια ιστορική ταινία καθώς ήταν η πρώτη ομιλούσα με σύγχρονο ήχο στον ελληνικό κινηματογράφο και η πρώτη και τελευταία σκηνοθετική απόπειρα του Φίνου (που αργότερα ίδρυσε τη δική του εταιρεία παραγωγής).
Όπως σχολιάζει ο Λουπάσης:
«Η ταινία σε παραγωγή Σκούρας Φιλμ κάνει πρεμιέρα τον Απρίλιο του '40, με τα γυρίσματα να γίνονται το '39 σε ένα υπερσύγχρονο για την εποχή στούντιο στο Καλαμάκι όπου ο Φίνος αναλαμβάνει όλη την τεχνική επεξεργασία και το οποίο καταστρέφεται στα χρόνια της Κατοχής. Παρά το γεγονός ότι δεν κάνει την αναμενόμενη εισπρακτική επιτυχία, παραμένει ωστόσο ιστορική και για πολλά χρόνια θεωρείται χαμένη λόγω πολέμου μέχρι που μια φθαρμένη κόπια θα ανακαλυφθεί στην Αίγυπτο και θα αποκατασταθεί από την Ταινιοθήκη της Ελλάδας το '94».
Μια ακόμη ενδιαφέρουσα πληροφορία είναι το γεγονός ότι έναν χρόνο πριν, ο Κωνσταντάρας είχε επιστρέψει από το Παρίσι, έπειτα από οκτάχρονη παραμονή. Ο ηθοποιός είχε ταξιδέψει στη γαλλική πρωτεύουσα με στόχο να σπουδάσει χρυσοχοΐα και να συνεχίσει την παράδοση της οικογένειας, αλλά τελικά ασχολήθηκε με το μόντελινγκ και την υποκριτική, ανεβαίνοντας στο θεατρικό σανίδι του Παρισιού σαν «Κωνστάν Ντάρας».
Ο Λουπάσης προσθέτει τα εξής:
«Επιστρέφοντας στην Ελλάδα το '38 για να εκπληρώσει τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις, θα εμφανιστεί στη συνέχεια με μεγάλη επιτυχία στις Αθηναϊκές σκηνές, με τον πόλεμο του '40 να διακόπτει την καριέρα του, όπου στην πρώτη γραμμή ως Έφεδρος Ανθυπολοχαγός θα πολεμήσει με όλη του την ψυχή».
Δείτε την ανάρτηση:
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου