Υλικά
- 250 γρ. βρόμη, χωρίς γλουτένη
- 60 γρ. λιναρόσπορο
- 20 γρ. κολοκυθόσπορο
- 20 γρ. παπαρουνόσπορο
- 50 γρ. κάσιους, χοντροκομμένα
- 1 κ.σ. σάλτσα σόγιας, χωρίς γλουτένη
- 1 κ.σ. κουρκουμά, σε σκόνη
- 1 κ.γ. αλάτι
- 1 κ.γ. μυρωδικά, ξηρά
- 10 γρ. φύκια
- 20 γρ. λιαστές ντομάτες
- γιαούρτι στραγγιστό, για το σερβίρισμα
- 200 γρ. βούτυρο αμυγδάλου
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190°C στον αέρα.
- Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε τη βρόμη, τους σπόρους, τα κάσιους, τη σόγια και τον κουρκουμά.
- Απλώνουμε το μείγμα σε ένα ταψί και το ψήνουμε για 10 λεπτά ανακατεύοντας μια φορά ενδιάμεσα, αν χρειαστεί.
- Βγάζουμε το ταψί από τον φούρνο, επιστρέφουμε το μείγμα στο μπολ, και το αφήνουμε να κρυώσει.
- Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά, εκτός από το βούτυρο , και ανακατεύουμε καλά.
- Σε ένα τηγάνι, ζεσταίνουμε το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να δέσει το μείγμα.
- Σβήνουμε τη φωτιά και αδειάζουμε το μείγμα στο μπολ με τη βρόμη.
- Ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα και στη συνέχεια, αν θέλουμε, με τα χέρια μας. Όταν το πιέζουμε μέσα στα δάχτυλά μας πρέπει να γίνεται μια μάζα.
- Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα ταψί 20×30 εκ., το οποίο έχουμε στρώσει με λαδόκολλα.
- To πιέζουμε καλά με τα χέρια μας και μετά με την πίσω μεριά ενός ποτηριού για να γίνει συμπαγές.
- Το μεταφέρουμε στο ψυγείο για 2 ώρες, ώστε να κρυώσει το μείγμα και να σφίξει καλά.
- Βγάζουμε το ταψί από το ψυγείο, κόβουμε το μείγμα σε μπάρες, και τις απολαμβάνουμε σκέτες ή τις συνοδεύουμε με γιαούρτι.
panosplatritis.health
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου