Amfipoli News: Τα πιο λαχταριστά τυροπιτάκια που έχετε δοκιμάσει!

Δευτέρα 3 Αυγούστου 2020

Τα πιο λαχταριστά τυροπιτάκια που έχετε δοκιμάσει!


Τυροπιτάκια με γιαούρτι. Τα αγαπημένα τυροπιτάκια της μαμάς που δε χορταίνουμε να τρώμε.

Υλικά
Μισό κιλό αλεύρι που φουσκώνει μόνο του 
1 κεσεδάκι στραγγιστό γιαούρτι 
1 κεσεδάκι από γιαούρτι καλαμποκέλαιο 
1 φακελάκι ξερή μαγιά 
2 Αυγα 
Λίγη Ζάχαρη 
Λίγο Αλατι 
Τυρί

Τα τυροπιτάκια είναι το αγαπημένο σνακ μικρών και μεγάλων. Είναι νόστιμα, είναι πολύ χορταστικά και φυσικά είναι πολύ εύκολα να τα φτιάξουμε. Η συνταγή που θα μοιραστούμε σήμερα μαζί σας, είναι από τις πιο νόστιμες όσων αφορά τα τυροπιτάκια. Πεντανόστιμα τυροπιτάκια, που αν τα δοκιμάσετε μια φορά θα τα φτιάχνετε συνέχεια.

Τα συγκεκριμένα τυροπιτάκια είναι χωρίς γάλα και είναι η βασική συνταγή. Η διαφορά που έχουν είναι πως με το γάλα γίνονται ελαφρός πιο μαλάκα. 
Ενώ χωρίς το γάλα από έξω είναι λίγο τραγανά και μετά λιώνουν στο στόμα. Πάντως αν θέλετε να προσθέσετε θα βάλετε ένα μικρό φλυντζανάκι του καφέ.

Εκτέλεση για τα τυροπιτάκια με γιαούρτι  :
Σε ένα μπολ βάζω 1 κεσεδάκι γιαούρτι και αλεύρι. Χρησιμοποιώ το κεσεδάκι από το γιαούρτι, για να υπολογίσω το καλαμποκέλαιο και το προσθέτω κι αυτό μαζί με την μαγιά. 
Στη συνέχεια προσθέτω τα δυο αυγά, την ζάχαρη και το αλάτι και ανακατεύω πολύ καλά. Αφού ζυμώσουμε καλά το μείγμα μας, προσθέτουμε το τυρί της επιλογής μας.

Βάζουμε μια λαδόκολλα στο ταψί και προθερμαίνουμε τον φούρνο 180 με 200 βαθμούς Κελσίου. 
Στη συνέχεια προσθέτουμε το μείγμα μας. Για 20 λεπτά ψήνουμε τα τυροπιτάκια μας στους 180 με 200 βαθμούς Κελσίου.


πηγη: symbaineitwra.gr
Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου