Amfipoli News: Κοτόπουλο σχάρας

Κυριακή 2 Αυγούστου 2020

Κοτόπουλο σχάρας


Υλικά
1 κοτόπουλο κομμένο σε μικρές μερίδες
1 κ.γ. γλυκιά πάπρικα
1 κ.γ. κάρι
1 κ.γ. κουρκουμά (προαιρετικά)
1 κ.σ. σάλτσα σόγιας
1 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι

Εκτέλεση
Κόβουμε ο κοτόπουλο σε μικρά κομμάτια ή ζητάμε από τον κρεοπώλη μας να τα κόψει. Ρίχνουμε όλα τα μπαχαρικά και το αλάτι μέσα σε ένα μπολ και τα ανακατεύουμε. Πασπαλίζουμε με αυτό το μείγμα τα κομμάτια του κοτόπουλου, ρίχνουμε τη σάλτσα σόγιας, το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε καλά.
Βάζουμε την ηλεκτρική ψησταριά στην πρίζα και μόλις η σχάρα ζεσταθεί αρκετά, βάζουμε το κοτόπουλο και ψήνουμε για 45 έως 50 λεπτά, φροντίζοντας να γυρίζουμε τη σχάρα ώστε να ψηθεί ομοιόμορφα απ’ όλες τις πλευρές.
Εναλλακτικά ψήνουμε στο γκριλ του φούρνου ή στο μπάρμπεκιου. Στο φούρνο πρέπει να τοποθετήσουμε κάτω από τη σχάρα ένα ταψί με λίγο νερό για να μην λερωθεί ο φούρνος.
Αφού ψηθούν, σερβίρουμε αμέσως με πράσινη σαλάτα ή ψητά λαχανικά.
roulasmera.gr
Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου