Amfipoli News: Κρέμα καρπούζι: πανάλαφρο & πανεύκολο γλυκό ψυγείου (vegan)

Τρίτη 4 Αυγούστου 2020

Κρέμα καρπούζι: πανάλαφρο & πανεύκολο γλυκό ψυγείου (vegan)



Λίγα πράγματα στη ζωή είναι πιο απολαυστικά από μερικές φέτες παγωμένου καρπουζιού στο τέλος ενός καλοκαιρινού γεύματος. Αν είσαι αμετανόητος φαν του πιο καλοκαιρινού φρούτου απ’ όλα (ναι ακόμα κι από το πεπόνι), τότε αυτή την πανάλαφρη #EimasteToKalokairi και #Timoula καρπουζόκρεμα πρέπει να την δοκιμάσεις. Μη σε μπερδεύει η λέξη κρέμα: εδώ δεν έχουμε κρέμες γάλακτος, άπειρη λευκή ζάχαρη και κρόκους αυγών. Αυτό το κατεξοχήν vegan και νηστίσιμο γλυκό ψυγείου βασίζεται στην κλασική σιτσιλιάνικη συνταγή gelo di melone, όμως ακόμα κι αν δεν έχεις δοκιμάσει το παραδοσιακό ιταλικό γλυκό, θα σου θυμίσει λίγο τη νησιώτικη καρπουζένια και λίγο μια εναλλακτική μουσταλευριά με καρπούζι αντί για μούστο. Είναι πραγματικά ελαφρύ και δροσιστικό γλυκάκι, που μπορείς να φας ακόμα και για πρωινό σε μια πολύ, πολύ καυτή μέρα (συνδυάζοντάς το ακόμα και με λίγο στραγγιστό γιαούρτι, σαν σαντιγί).





Δες ολόκληρη την συνταγή βήμα-βήμα σε video στα highlights του Instagram και στο IGTV, φτιάξε τη δική σου κρέμα καρπούζι, ανέβασε την δημιουργία σου σε Instagram story και κάνε mention @madamegingercom για να τη θαυμάσουμε και εμείς!

Κρέμα καρπούζι: πανάλαφρο & πανεύκολο γλυκό ψυγείου





  • Μερίδες: 6
  • Χρόνος προετοιμασίας: 12 λεπτά
  • Χρόνος μαγειρέματος: 10 λεπτά
  • Χρόνος αναμονής: 2 ώρες

Υλικά





  • 1200 γρ. καρπούζι (χωρίς φλούδα), σε κομμάτια
  • 100 γρ. κορν φλάουρ
  • 100 γρ. μαύρη ζάχαρη
  • ½ κ.γ. κανέλα
  • φιστίκια Αιγίνης, κοπανισμένα

ΔΕΣ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΒΗΜΑ-ΒΗΜΑ ΣΕ VIDEO ↓

ΔΕΣ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΒΗΜΑ-ΒΗΜΑ ΣΕ VIDEO ↑

Εκτέλεση

1) Ξεσποριάζουμε το καρπούζι και το βάζουμε σε μπλέντερ ή επεξεργαστή τροφίμων (σε αυτή την περίπτωση σε δόσεις, λόγω χωρητικότητας). Πολτοποιούμε καλά και περνάμε τον πηχτό χυμό από σουρωτήρι (ή σίτα) μέσα σε δοσομετρητή υγρών, για να τον μετρήσουμε πριν τον χρησιμοποιήσουμε. Ουσιαστικά θέλουμε περίπου 1 λίτρο περασμένου χυμού.
Για 1200 γρ. σάρκας φρούτου, θα χρειαστούμε περίπου ⅔ 
ενός καρπουζιού baby ή mini ή ¼ ενός κανονικού καρπουζιού.
2)Ρίχνουμε τον περασμένο χυμό σε κατσαρόλα και προσθέτουμε το κορν φλάουρ. Ανακατεύουμε πολύ καλά με σύρμα, να διαλυθεί εντελώς το κορν φλάουρ.
3) Προσθέτουμε τη ζάχαρη και την κανέλα και ανακατεύουμε. Βάζουμε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και σιγοβράζουμε ανακατεύοντας συνεχώς με το σύρμα, για περίπου 6-10 λεπτά ή μέχρι να πήξει το μείγμα.
4) Αποσύρουμε από τη φωτιά και μοιράζουμε το μείγμα σε ποτηράκια ή μπολάκια. Αφήνουμε να κρυώσουν λίγο και βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες πριν σερβίρουμε.
5) Σερβίρουμε την κρέμα κρύα και αν θέλουμε με λίγο κοπανισμένο φιστίκι Αιγίνης.




Anna
madameginger.com
Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου