Amfipoli News: Η πανδημία, το εμβόλιο και το νέο μνημόνιο

Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2020

Η πανδημία, το εμβόλιο και το νέο μνημόνιο


Οι επιδημίες, πολύ περισσότερο οι πανδημίες, προέκυπταν ανέκαθεν από τα περαιτέρω πολιτιστικά επιτεύγματα – όπως από τη δημιουργία οικισμών με υψηλή πυκνότητα υπό τη μορφή πόλεων, καθώς επίσης από τη μεγαλύτερη κινητικότητα των ανθρώπων. Μαζικά θανατηφόρες δε γίνονταν συνήθως όταν η κουλτούρα της διαβίωσης των ανθρώπων, ιδιαίτερα η υγιεινή, δεν συμβάδιζαν με την αύξηση του πληθυσμού – καθώς επίσης με την πρόοδο στην κινητικότητα και στο εμπόριο. 

Στα πλαίσια αυτά, όταν ακούμε από τους πολιτικούς ότι προέχει η υγεία των ανθρώπων από την οικονομία, απλά απογοητευόμαστε – αφού από την οικονομία, από την ορθολογική διαχείριση των εθνικών πόρων και από τη σωστή αναδιανομή των εισοδημάτων, εξαρτάται η υγεία. Ούτε από τις μάσκες, ούτε από τα εμβόλια – όσο και αν θέλουμε να πιστεύουμε κάτι τέτοιο. Με απλά λόγια, είναι πάντοτε καλύτερα να επιδιώκει κανείς μία υγιεινή διαβίωση που απαιτεί μεταξύ άλλων χρήματα, παρά να αναζητάει συνεχώς θαυματουργά χάπια προστασίας από τις ασθένειες. 

Εκτός αυτού, όταν ακούμε τον υπουργό οικονομικών να δηλώνει πως υπάρχουν χρήματα για να στηριχθεί ένα νέο κλείδωμα της οικονομίας, ανησυχούμε αφού το προαναγγέλλει – έχοντας προφανώς άγνοια της τεράστιας καταστροφής που προκάλεσε το προηγούμενο (δίδυμα ελλείμματα και δίδυμα υπέρογκα χρέη) στην Ελλάδα. Ακόμη χειρότερα, όταν ο αναπληρωτής υφυπουργός οικονομικών δηλώνει ταυτόχρονα πως τα σημερινά μέτρα θα είναι οι μελλοντικοί φόροι, η ανησυχία μας πολλαπλασιάζεται – επειδή (α) σημαίνει πως τα προηγούμενα δεν απέδωσαν, κάτι που γνωρίζουμε όλοι, οπότε ήταν λανθασμένα ενώ (β) προαναγγέλλει ένα νέο μνημόνιο.
Συνεχίστε ΕΔΩ
Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου