Amfipoli News: Πόσο ανεξάρτητη είναι πλέον η έρευνα;

Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2020

Πόσο ανεξάρτητη είναι πλέον η έρευνα;



Ο Δρ. Peter Gotzsche On Coronavirus:

»Μια πανδημία πανικού, τίποτα περισσότερο»

Ο Peter Gotzsche, ένας Δανός γιατρός και ιατρός ερευνητής, είναι σε θέση να σχολιάσει τα μέτρα που επιβάλλονται για την καταπολέμηση του Κορονοιού. Και έχει τους λόγους να είναι καχύποπτος για ορισμένα από αυτά τα μέτρα.

Στις 8 Μαρτίου, δημοσίευσε στον ιστότοπο BMJ «Covid-19: Είμαστε θύματα μαζικού πανικού;»

»Τι θα συνέβαινε αν οι Κινέζοι δεν είχαν δοκιμάσει τους ασθενείς τους για κορονοϊό ή δεν υπήρχε οποιαδήποτε δοκιμή; Δεν θα συνεχίζαμε με τη ζωή μας, χωρίς περιορισμούς, χωρίς να ανησυχούμε για κάποιους θανάτους εδώ και εκεί ανάμεσα σε ηλικιωμένους, που βλέπουμε κάθε χειμώνα;

Dr. Peter Gotzsche On Coronavirus: “A Pandemic Of Panic, More Than Anything Else”

Ο μαζικός πανικός για τον Κορονοιό δεν δικαιολογείται

»Θα προσπαθήσω να συνοψίσω όσα γνωρίζουμε για την πανδημία του Κορονοιού. Έχω μάθει πολλά από συζητήσεις σε λίστες email · από δημοσιεύσεις του καλού μου φίλου, Καθηγητή Ιωαννίδη από το Στάνφορντ και από τον Τεχνολόγο της Silicon Valley τον Aaron Ginn; από μια τηλεδιάσκεψη με έναν άλλο καλό φίλο, τον ιδρυτή του CrossFit, τον Greg Glasman και εννέα άλλους. και από συζητήσεις με τον καλύτερό μου φίλο, τη γυναίκα μου, τηνν καθηγήτρια της Κλινικής Μικροβιολογίας την Helle Krogh Johansen.

Στις 8 Μαρτίου, δημοσίευσα »Covid-19: Είμαστε θύματα μαζικού πανικού;» στον ιστότοπο BMJ.

Εγραψα ότι τα ποσοστά θνησιμότητας περιστατικών είναι εξαιρετικά αβέβαια, καθώς πολλές ήπιες λοιμώξεις περνούν απαρατήρητες και εάν ένας ηλικιωμένος είναι αδύναμος ασθενής με σοβαρές καρδιακές παθήσεις ωθείται από μια λοίμωξη, τότε ο θάνατος του ήταν από τον ιό ή ήταν καρδιακός θάνατος; Γνωρίζουμε ότι οι περισσότεροι από αυτούς που πεθαίνουν είναι ηλικιωμένοι και έχουν σοβαρή συννοσηρότητα.

Ρώτησα: »Τι θα συνέβαινε αν οι Κινέζοι δεν είχαν δοκιμάσει τους ασθενείς τους για κορονοϊό ή δεν υπήρχε οποιαδήποτε δοκιμή; Δεν θα συνεχίζαμε με τη ζωή μας, χωρίς περιορισμούς, χωρίς να ανησυχούμε για κάποιους θανάτους εδώ και εκεί ανάμεσα σε ηλικιωμένους, που βλέπουμε κάθε χειμώνα;

Πρέπει να τον συγκρίνουμε με τη γρίπη, αλλά δεν έχουμε αξιόπιστες εκτιμήσεις για τους θανάτους από τη γρίπη.

Όταν οι άνθρωποι παίρνουν το πρόβλημα να τα μετρήσουν, ένα προς ένα, μπορούμε να δούμε ότι οι επίσημοι αριθμοί είναι άγρια διογκωμένοι. Αυτό το έδειξα με ένα καναδικό παράδειγμα στο βιβλίο μου, »Εμβόλια: αλήθεια, ψέματα και αμφισβήτηση»

Όταν η λεγόμενη πανδημία γρίπης έπληξε το 2009, και ο ΠΟΥ φόβισε ολόκληρο τον κόσμο για το πόσο σοβαρή αυτή θα ήταν πιθανότατα, προέκυψε μια σπάνια ευκαιρία για τον έλεγχο του πραγματικού αριθμού θανάτων από τη γρίπη.

Για πρώτη φορά, υπήρξε εκτεταμένη εργαστηριακή δοκιμή, ένα εθνικό σύστημα αναφοράς και όλα τα μάτια επικεντρώθηκαν στους πιθανούς σχετιζόμενους με τη γρίπη θανάτους.

Η τελική μέτρηση, 428 θάνατοι, ήταν πολύ πιο κοντά στον εποχιακό μέσο όρο περίπου 300 που καταγράφηκε στους ζωτικής σημασίας πίνακες στατιστικών από ό, τι έως και 8.000 θανάτους που υπολογίζονται με τα μοντέλα υπολογιστών.

Αντί να μας φοβίζουν, οι αξιωματούχοι υγείας θα μπορούσαν να μας διαβεβαιώσουν ότι δεν πρέπει να ανησυχούμε. Ακόμη και η άγρια ​​υπερβολική εκτίμηση των 8.000 θανάτων, θα μπορούσαν να μετατραπούν σε σχεδόν τίποτα.

Αυτό σημαίνει ότι το 99,98% των Καναδών δεν θα πεθάνουν από γρίπη κατά τη διάρκεια ενός έτους.

Ο ΠΟΥ εκτιμά ότι η εποχική γρίπη μπορεί να οδηγήσει σε 290.000 έως 650.000 θανάτους κάθε χρόνο μόνο λόγω αναπνευστικών αιτιών. Δεν γνωρίζουμε πόσο αξιόπιστη είναι αυτή η εκτίμηση ή πόσο αξιόπιστες είναι οι εκτιμήσεις θανάτων από κορονοϊούς, αλλά μέχρι στιγμής, 4 μήνες μετά την πανδημία, η εκτίμηση είναι περίπου 17.000 θάνατοι. Γιατί

τότε αυτός ο ακραίος πανικός, με τα δρακόντεια μέτρα που δεν βασίζονται σε αποδεικτικά στοιχεία και σε πολλές χώρες, περιορίζουν σοβαρά τη ζωή των ανθρώπων;

Οι άνθρωποι μου λένε ότι είναι επειδή ο Coronavirus είναι πολύ πιο μεταδοτικός από τον ιό της γρίπης αλλά κάθε φορά που ζήτησα τα αποδεικτικά στοιχεία, υπήρχε σιωπή. Ο ρυθμός μετάδοσης φαίνεται να είναι πολύ παρόμοιος με την εποχική γρίπη. Το βασίζω αυτό στις πληροφορίες του Ιωαννίδη σχετικά με το κρουαζιερόπλοιο όπου οι άνθρωποι είχαν υψηλό κίνδυνο να μολυνθούν επειδή συσσωρεύονται σε μπαρ, σε μπουφέ και όταν χορεύουν, και στις πληροφορίες από τη δημοσίευση του Ginn. Επιπλέον, ο Ginn γράφει ότι από τις χιλιάδες πτήσεις από τον Νοέμβριο του 2019, μόνο μια χούφτα από το προσωπικό αεροδρομίου και αεροπορικών εταιρειών έχουν δοκιμαστεί θετικά.

Είναι ο Κορονοιός είναι πολύ πιο θανατηφόρος από τον ιό της γρίπης; Δεν φαίνεται να είναι.

Η εκτίμηση του ΠΟΥ για το ποσοστού θνησιμότητας στο 3,4% είναι πολύ υπερβολική. Η Νότια Κορέα αντιμετώπισε καλά τον ιό και είναι μέσα στις πρώτες χώρες, στον αριθμό των κατά κεφαλή δοκιμών. Το επίσημο ποσοστό θνησιμότητας είναι μόνο 0,9%, αλλά το αληθινό ποσοστό, είναι πιθανώς χαμηλότερο επειδή πολλά άτομα με ήπια συμπτώματα δεν έχουν δοκιμαστεί.

Είναι αποδεδειγμένα τεκμηριωμένα τα μέτρα, το κλείσιμο σχολείων και πανεπιστημίων, η ακύρωση πτήσεων και συναντήσεων, η απαγόρευση να ταξιδέψετε, να κλείσετε σύνορα και να απομονώσετε ανθρώπους όταν είναι άρρωστοι;

Η απομόνωση και διατήρηση απόστασης 2 m από τους άλλους ανθρώπους, είναι πολύ καλές συμβουλές επειδή ο ιός εξαπλώνεται σε μεγάλα σταγονίδια και δεν έχει φτερά, όπως σχολίασε ένας σχολιαστής.

Απαγορεύονται όλες οι συγκεντρώσεις στη Δανία με περισσότερα από 10 άτομα, ακόμη και σε εξωτερικούς χώρους, και μπορείτε να πάρετε πρόστιμο 1500 kr. (200 ευρώ) εάν παραβιάσετε αυτόν τον κανόνα. Αυτό είναι ένα εφιαλτικό σενάριο για κάθε κυβερνήτη με τάσεις δικτατορίας · έχουν γίνει όλες οι δημοκρατικές διαδηλώσεις παράνομες.

Οι μάσκες προσώπου πρέπει να χρησιμοποιούνται μόνο εάν είστε μολυσμένοι, αλλά δεν φαίνεται να γίνεται έτσι.

Πολλοί άνθρωποι που συναντάμε φαίνονται βλοσυροί, σαν να σκέφτονται ότι θα πρέπει να γράψουν τη διαθήκη τους πριν να είναι πολύ αργά. Δεν υπάρχει τίποτα άλλο στις τηλεοπτικές ειδήσεις, παρά Κορονοιός, Κορονοιός, Κορονοιός.

Η υστερία έχει κάποια θετικά αποτελέσματα. Διδάσκοντας στους ανθρώπους να πλένουν τα χέρια τους και να μην βήχουν στα πρόσωπα άλλων θα μειώσουν αναμφίβολα τους θανάτους, επίσης από τη γρίπη και άλλους ιούς.

Αλλά οι ζημιές είναι τεράστιες για τις εθνικές μας οικονομίες και για εμάς. Η ποιότητα ζωής μειώνεται για δισεκατομμύρια ανθρώπους και η θνησιμότητα από άλλες αιτίες αυξάνεται. Οι επιχειρήσεις χρεοκοπούν,

κάτι που αυξάνει τις αυτοκτονίες, η ανεργία αυξάνει τις αυτοκτονίες και τα χάπια κατάθλιψης αυξάνουν τις αυτοκτονίες.

Μερικοί άνθρωποι, ακόμη και παιδιά, που ανησυχούν για το θάνατό τους από τον Κορονοιό, έχουν τεθεί σε χάπια κατάθλιψης και εμείς

γνωρίζουν ότι διπλασιάζουν τις αυτοκτονίες όχι μόνο σε παιδιά αλλά και σε ενήλικες.

Οι ανόητοι γιατροί μπορούν να είναι το ίδιο επικίνδυνοι όπως οι ανόητοι πολιτικοί.

Δεν εφαρμόστηκαν τέτοια δρακόντεια μέτρα κατά την πανδημία γρίπης του 2009. Σκεφτείτε επίσης, ότι είναι πάντα χειμώνας κάπου και δεν μπορούμε να κλείσουμε μόνιμα ολόκληρο τον κόσμο.

Γιατί λοιπόν τώρα;

Λοιπόν, προφανώς, κανείς δεν θα μπει ποτέ σε προβλιματισμό για μέτρα που είναι πολύ δρακόντεια.

Η δημοκρατία και η ελευθερία έχουν υποστεί πλήγματα και με τα δρακόντεια μέτρα δεν μπορούμε σαν πολίτες, ούτε καν να το δείξουμε.

Το άσχημο πρόσωπο της λογοκρισίας είναι ήδη μαζί μας. Το ενδιαφέρον άρθρο του Ginn καταργήθηκε από το Medium. Η Εφημερίδα Wall Street

έγραψε ότι η σελίδα λέει τώρα ότι, «αυτή η ανάρτηση βρίσκεται υπό διερεύνηση ή βρέθηκε ότι παραβιάζει τους κανόνες του Medium.

» Εν τω μεταξύ, το Twitter αποκάλυψε σαρωτικούς περιορισμούς σε δημοσιεύσεις σχετικά με τον κορονοϊό.

Η εταιρεία αναφέρει ότι θα περιορίσει το «περιεχόμενο που έρχεται σε άμεση αντίθεση με οδηγίες από έγκυρες πηγές, τις παγκόσμιες και τοπικές πληροφορίες για τη δημόσια υγεία. » Εάν κάνετε κλικ στο σύνδεσμο για να το αναρτήσετε στο Twitter, θα λάβετε μια σελίδα προειδοποίησης ότι είναι «δυνητικά επιβλαβής».

Όταν ένα έντιμο και ενημερωτικό άρθρο για ένα σημαντικό πρόβλημα δημόσιας υγείας λογοκρίνεται επειδή το περιεχόμενό του είναι «ενάντια στην καθοδήγηση από έγκυρες πηγές», όχι μόνο έχουμε τον Κινέζικο ιό αλλά έφερε μαζί του και την Κινέζικη λογοκρισία.

Αυτό θέλουμε;

Εκτός από αυτό, δεν βλέπω ότι οι συμβουλές του Ginn ή τα προσωρινά συμπεράσματα του να αντιβαίνουν σε μια τέτοια καθοδήγηση. Δεν βλέπω καν να προτείνει οτιδήποτε.

Το 1993, ο Gotzsche ίδρυσε το Cochrane Collaboration, έναν διεθνή και ανεξάρτητο μη κερδοσκοπικό οργανισμό που παράγει και διαδίδει συστηματικές ανασκοπήσεις παρεμβάσεων υγειονομικής περίθαλψης και διαγνωστικών δοκιμών και προωθεί την αναζήτηση αποδεικτικών στοιχείων με τη μορφή κλινικών δοκιμών και άλλων επεμβατικών μελετών. Όπως εξέτασα σε βάθος σε ένα προηγούμενο άρθρο .

»Η δωρεά του Bill Gates μετατρέπει την σεβαστή ανεξάρτητη εταιρεία έρευνας σε υποστηρικτή εμβολίων HPV», μια μαζική δωρεά άνω του 1 εκατομμυρίου δολαρίων ΗΠΑ από τον Bill Gates ήταν μέρος του μετασχηματισμού της Cochrane από μια ανοιχτή και ανεξάρτητη εταιρεία έρευνας σε μια ιεραρχία από πάνω προς τα κάτω στην οποία »υπάρχει ισχυρότερη και ισχυρότερη αντίσταση να πούμε οτιδήποτε μπορεί να ενοχλήσει τα συμφέροντα της βιομηχανίας Big Pharma».

Σε μια άνευ προηγουμένου κίνηση, ο Peter Gotzsche αποβλήθηκε από τη Cochrane Collaboration (αυτή που ο ίδιος είχε ιδρύσει) το 2018 από μια ισχυρή μειονότητα στο νεοσύστατο Διοικητικό Συμβούλιο. Ο ειλικρινής και ανεξάρτητος έλεγχος του Gotzsche για τη βιομηχανία της Big Pharma, τονίστηκε στο βιβλίο του για το Deadly Medicines and Organized Crime: Το πώς η Big Pharma έχει καταστρέψει την υγειονομική περίθαλψη, τον έκανε αφόρητο αντίπαλο στη νέα ατζέντα του Cochrane. Αρκεί να πούμε ότι, όταν ακούμε τη γνώμη του Peter Gotzsche σχετικά με ζητήματα που σχετίζονται με την υγεία, είναι σίγουρο ότι είναι άμεσα, προσεκτικά και δεν επηρεάζονται από τις επικρατούσες αφηγήσεις.

Ζυγίζοντας την πανδημία του Κορονοϊού

Ο Gotzsche, ειδικός στην εσωτερική ιατρική που έχει εργαστεί για δύο χρόνια στο τμήμα μολυσματικών ασθενειών, δεν ντρέπεται να φωνάζει για τον »ελέφαντα στο δωμάτιο» σχετικά με την πανδημία του Κορονοιού, ακόμη και όταν ορισμένες από τις κυβερνήσεις μας και οι οργανώσεις των μέσων ενημέρωσης το αντιμετωπίζουν σαν να διακυβεύεται το μέλλον της ανθρωπότητας, εάν δεν έχουν θεσπιστεί δρακόντεια μέτρα της ανώτατης τάξης για το άμεσο μέλλον.

Ο Gotzsche έγραψε σε μια πρόσφατη δημοσίευση στο blog ότι αυτός και οι περισσότεροι από αυτούς γύρω του, τόσο απλοί άνθρωποι όσο και συνάδελφοι, »θεωρούν την πανδημία του Κορονοιού ως πανδημία πανικού, περισσότερο’‘. Πιστεύει ότι ο φόβος και ο πανικός διαδίδονται από εκείνους που έχουν μια ατζέντα ελέγχου, και όχι από εκείνους που δίνουν προτεραιότητα στην υγεία και την ασφάλεια των πολιτών. Προειδοποίησε ότι εάν στα άτομα με ήπια συμπτώματα προκαλέσουν πανικό, ενδέχεται να πλημμυρίσουν τα νοσοκομεία, κάτι που κάνει περισσότερο κακό παρά καλό.

»Θεωρώ πολύ συνετό ότι είπαν στους ανθρώπους να μείνουν στα σπίτια τους στη Νότια Κορέα εάν αρρωσταίνουν, και μόνο αν αρρωστήσουν, θα έρθει ένα αυτοκίνητο και θα τους φέρει σε νοσοκομείο που δεν είναι υπερβολικά γεμάτο. Εάν η μολυσματική δόση είναι υψηλή, η θνησιμότητα θα είναι επίσης υψηλότερη επειδή δεν θα υπάρχει αρκετός χρόνος για να αποδειχθεί μια ανοσολογική απόκριση. Επομένως, τα υπερπληθυσμένα νοσοκομεία θα έχουν υψηλότερα ποσοστά θνησιμότητας. Ο πανικός κάνει ακριβώς αυτό: οδηγεί σε υπερπληθυσμένα νοσοκομεία.

«Οι κίνδυνοι του πανικού

Ο πανικός, από μόνο του, δεν είναι ποτέ χρήσιμος. Και κατά τη διάρκεια μιας κρίσης, είναι ακόμη πιο επικίνδυνος. Βλέπουμε διαφορετικούς τύπους συστάσεων που προέρχονται από τους εκλεγμένους ηγέτες μας, γιατρούς και επιστήμονες, και σχολιαστές γενικών μέσων ενημέρωσης. Συχνά αυτές οι συστάσεις γίνονται βάσει αδικαιολόγητων προβλέψεων σχετικά με τον κίνδυνο του ιού.

Είναι σημαντικό να έχουμε καλή διάκριση γύρω από το ποιος υποστηρίζει την ηρεμία και ποιος πραγματικά πυροδοτεί τις πυρκαγιές του δημόσιου πανικού. Κάθε φορά που οι εκλεγμένοι ηγέτες μας, με την εξουσία να νομοθετούν κοινωνικούς κανόνες, προσπαθούν να προκαλέσουν φόβο στις καρδιές μας και να μας απειλήσουν με τεράστιες κυρώσεις και τιμωρία εάν δεν τηρήσουμε τα διατάγματα τους, πρέπει να δώσουμε ιδιαίτερη προσοχή σε αυτό που μπορεί να είναι το πραγματικό κίνητρο.

Μακροπρόθεσμα, είναι πολύ πιο ευεργετικό για την κοινωνία να καλλιεργεί αυτο-υπεύθυνους πολίτες παρά τυφλούς οπαδούς. Φυσικά, οι ηγέτες μας μπορεί να μην το βλέπουν έτσι. Γνωρίζουν ότι οι αυτο-υπεύθυνοι πολίτες είναι πιο ικανοί και πιθανό να τους ζητήσουνλνα λογοδοτήσουν και να τους υποχρεώνουν να εκπροσωπούν τη βούληση του λαού και όχι τη δική τους ατζέντα.

Πόσο είναι πάρα πολύ?

Ο Peter Gotzsche είναι ο πρωτότυπος αυτο-υπεύθυνος πολίτης σε αυτό το θέμα. Και χαρακτηρίζει υπερβολικές πάρα πολλές από τις απαντήσεις και τα μέτρα που εφαρμόζονται για τον Κορονοιό. Παρατηρεί ότι εάν είχαμε ανταποκριθεί στα ιογενή ποσοστά λοίμωξης και θνησιμότητας τα προηγούμενα χρόνια όπως έχουμε με τον Κορονοιό, του 2019, ολόκληρος ο κόσμος θα έπρεπε να είχε κλειστεί μόνιμα πριν από χρόνια.

Κανένα τέτοιο δρακόντειο μέτρο δεν εφαρμόστηκε κατά τη διάρκεια της πανδημίας της γρίπης του 2009.

Δεδομένου ότι οι πολιτικοί έχουν λίγα να χάσουν από την υπερβολική αντίδραση, οι πολίτες πρέπει να επαγρυπνούν σχετικά με την τρέχουσα απάντηση για να βεβαιωθούν ότι δεν μπαίνουμε σε επικίνδυνα προηγούμενα. Ο Gotzsche προειδοποιεί για το τέχνασμα του πολιτικού κατεστημένου, το οποίο επιδιώκει συνεχώς να αποκτήσει περισσότερο έλεγχο στον λαό, ενώ λαμβάνει αποφάσεις με βάση το τι θα τους κάνει να φαίνονται οι καλύτεροι στο τέλος. Και το σημείο που είπε ότι »μπορούμε να είμαστε καταδικασμένοι σίγουρα ότι τα δρακόντεια μέτρα θα εφαρμοστούν ξανά την επόμενη φορά», αξίζει μια πολύ βαθύτερη εξέταση – ειδικά στο πλαίσιο των σχολίων που έκανε ο Μπιλ Γκέιτς.

Σε μια πρόσφατη συνέντευξή του με τον ιδρυτή του TED Talks Chris Anderson, ο Γκέιτς έχει πλήρη περιθώριο να μιλήσει από το σπίτι του για τα πράγματα που πρέπει να μάθουμε από την πανδημία Covid-19.

Οι πανδημίες και η υπερθέρμανση του πλανήτη έχουν το κοινό πλεονέκτημα ότι είναι αρκετά τρομακτικά για να παρακινήσουν το κοινό και τις κυβερνήσεις να αποδεχθούν δραστικές αλλαγές στην κοινωνία.

Η ηγεσία για αυτό πρέπει να προέρχεται από τεχνοκράτες και όχι από πολιτικούς.

Αυτό που είναι πιο εντυπωσιακό σε αυτή τη συνέντευξη είναι ο τρόπος που ο Γκέιτς αρχίζει να περιστρέφεται προς το όραμά του για έναν κόσμο μετά την Κόβιντ-19. Ίσως είχε ήδη παραιτηθεί από τον αρχικό του στόχο να ενορχηστρώσει τις εντολές εμβολίων Coronavirus παγκοσμίως. Ωστόσο, εκμεταλλεύεται την ευκαιρία να εξηγήσει ότι οι μελλοντικές πανδημίες θα αντιμετωπιστούν πολύ ταχύτερα με ιατρικές παρεμβάσεις και κεντρικό στοιχείο αυτών των παρεμβάσεων θα είναι η έγκαιρη ανάπτυξη και εφαρμογή εμβολίων για ολόκληρο τον πληθυσμό. Προτρέπει τους επιστήμονες και τους τεχνοκράτες, και όχι τους εκλεγμένους ηγέτες μας, να είναι οι υπεύθυνοι για την λήψη αποφάσεων σχετικά με αυτές τις πολιτικές, απομακρύνοντας περαιτέρω τον γενικό πληθυσμό από την ατομική κυριαρχία τους.

Ο Peter Gotzsche έχει σίγουρα προσωπική εμπειρία με το πώς ο Μπιλ Γκέιτς μπήκε σε μια εταιρεία που παρεμπόδιζε τα κέρδη του με τα εμβόλια και χρησιμοποίησε τα χρήματα και την επιρροή του για να μετατρέψει αυτόν τον οργανισμό σε σύμμαχο για την ατζέντα του. Έχει λόγους να πιστεύει ότι κάποιος τρόπος με τον οποίο παίζεται η αντίδραση στην πανδημία ευθυγραμμίζεται με αυτήν την ατζέντα.

Αυτό ισχύει και για τις απαντήσεις που γίνονται σε όλο τον κόσμο. Σίγουρα πιστεύω ότι πολλοί που αποτελούν μέρος της παγκόσμιας εξουσίας μας έχουν ατζέντες που δεν είναι προς το συμφέρον της ανθρωπότητας. Είναι επιτακτική ανάγκη να μην αναλάβουμε τη θέση ότι οι πολιτικοί ηγέτες μας και οι ιατροί «εμπειρογνώμονες» που παραδίδονται στα κύρια μέσα ενημέρωσης έχουν τις απαντήσεις και πρέπει να τις ακολουθούμε τυφλά. Δεν θα συμφωνούσατε ότι ο τρέχων στόχος για μια ανθρωπότητα που ξυπνά σε αυτό που συμβαίνει είναι να σπάσει τους δεσμούς εξουσίας και να γίνει αυτο-υπεύθυνη και αυτοδιοικούμενη; Για να γίνει αυτό, χρειαζόμαστε όλα τα χέρια στο κατάστρωμα.

ΠΗΓΕΣ

Dr. Peter Gotzsche On Coronavirus: “A Pandemic Of Panic, More Than Anything Else”

Αυτό το άρθρο (ο Δρ. Peter Gotzsche On Coronavirus: «Μια πανδημία πανικού, περισσότερο από οτιδήποτε άλλο»)

Η δημοσίευση του στο BMJ

fytro.wordpress.com

Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου