Του ΙΩΑΝΝΗ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ - ηλεκτρολόγου μηχανικού, ερευνητή
Επί 25-30 χρόνια ψάχνω και ασχολούμαι με θέματα αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας και Παραδόξων - μη πιστευτών - από το ευρύ κοινό, θεμάτων τα οποία άπτονται της ιστορίας μας και της καταγωγής μας.
Επειδή παρακολούθησα την εκπομπή ΑΡΕΝΑ με τον ερευνητή GAVIN METZIES, συγχωρεμένο πλέον, και επειδή παρακολουθώ τακτικά αρκετά των θεμάτων που μας αφορούν ως λαό και ως φυλή και έθνος, ήθελα να σας πληροφορήσω τα εξής σύντομα και ενδιαφέροντα:
Υπάρχουν ατράνταχτες αποδείξεις, εδώ δίπλα μας, εντός της Ελλάδας, οι οποίες αποδεικνύουν πως, επί 2.000 χρόνια (από το 3000 έως και το 900 τουλάχιστον π.Χ.) αρχαίοι Αιγαιοπελαγίτες ταξιδευτές έμποροι έφερναν χαλκό και άλλα μέταλλα από το Τενεσσή και το Οχάϊο των ΗΠΑ στην Εύβοια και σε όλον τον αιγαιακό νησιώτικο χώρο.
Έχω συλλέξει χρόνια τώρα δεκάδες φωτογραφίες, πολύ έγγραφο υλικό και αποδείξεις με τάλαντα (που τα πρώτα τάλαντα, παρακαλώ, από όλα τα έως σήμερα ευρεθέντα, ανευρέθησαν στον κόλπο της Πλατάνας, κάτωθι του Καστριού της Α. Ποταμίας Ευβοίας (ανασκαφές Αδ. Σάμσων). Στον κόλπο της Πλατάνας, 30 τον αριθμό, ΗΜΙΠΕΛΕΚΥΣ ΤΩΝ 17 ΚΑΙ ΤΩΝ 35 ΚΙΛΩΝ, από τον Καλύμνιο καπετάνιο σφουγγαρά καπετάν-Καλαμάκη και τα οποία τα έχω πλήρως ταυτοποιήσει με τα ναυάγια των Μπαχαμών (ΑΝΔΡΟΣ-ΤΗΝΟΣ-ΜΥΚΟΝΟΣ) του ΖΑΚ ΚΟΥΣΤΩ και άλλων ερευνητών. Είχαν και σημάδια και γράμματα επάνω τους και από το 1906 έχουν παραπεταχτεί σε αποθήκες μουσείων και άλλα αγνοούνται κιόλας. Βέβαια εάν κάποιος από τους αρχαιολόγους μας συγκινηθεί και ζητήσει ταυτοποίηση της αναλογίας μετάλλου και της καθαρότητας του χαλκού θα αποδείξει περίτρανα το αδιανόητο: Από πού ερχόταν το αρχαίο πλοίο!!!
Ο χαλκός, λοιπόν φίλοι μου, πιθανότατα, ερχόταν από το Τενεσσή και το Οχάιο των ΗΠΑ μέσω των ποταμίων (εκείθεν) οδών και μετά μέσω πλοίων από Ατλαντικό και Μεσόγειο και κάποια από αυτά τα αρχαία πλοία ναυάγησαν στις Μπαχάμες, ένα έχει ναυαγήσει στην Σικελία, ιδίων ταλάντων φορτίου και ένα στην Σαρδηνία, ιδίου χαλκού και πολλών επίσης πίθων-ταλάντων.
Επιβεβαιώνονται επίσης όλα αυτά, τριπλώς, από την μεγάλη φιλέλληνα ερευνήτρια ΕΝΡΙΕΤΤΑ ΜΕΡΤΖ σε όλα τα βιβλία της.
ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΔΙΑΣΕΙΣΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΠΩΣ ΑΡΧΑΙΟΙ ΑΙΓΑΙΟΠΕΛΑΓΙΤΕΣ ΤΟ 1000 – 3000 π.Χ. κόμιζαν χαλκό από τις ΗΠΑ.
Θέλουμε πολλή ώρα και υπομονή ώστε να σας αποδείξω πολλαπλώς με στοιχεία αδιάσειστα, και να επιβεβαιώσουμε και τον GAVIN ΜΕΝΖΙΕΣ έτσι, πως κάποιοι αποκρύπτουν εσκεμμένα και τεχνιέντως την ιστορική πραγματικότητα των προ-Μυκηναϊκών Χρόνων, ή αλλιώς ΜΙΝΩΙΚΩΝ χρόνων.
Το 1978 όλως παραδόξως, στην αρχαία ακρόπολη της Κύμης στο Καστρί ο καθηγητής Σάμσων ΑΝΕΣΚΑΨΕ καμίνι και ίσως και χυτευτήριο χαλκού, το οποίο θέλει περαιτέρω διερεύνηση βεβαίως και νέα ανασκαφή ώστε να τεκμηριωθεί τελικότατα και ο προφανής λόγος ύπαρξης του αρχαίου Μυκηναϊκού πλοίου στον Κυμαϊκό κόλπο.
Χρειάζεται πολλή ώρα να σας παρουσιάσω όλα τα στοιχεία που έχουμε περισυλλέξει και όταν κάποτε τα παρουσιάσουμε θα εκπλαγείτε. Το 1906 ο Καλύμνιος καπετάνιος Καλαμάκης λόγω φουρτούνας στο πέλαγος άραξε εδώ για λίγες ημέρες και στην γρήγορη εξερευνητική-διερευνητική κατάδυση που έκαμε (για σφουγγάρια) βρήκε 30 τάλαντα μυκηναϊκά - σε τρείς στοίβες στον βυθό της Πλατάνας - τα οποία αφού ανέλκυσε από 20 μ. βάθος χωρίς να μπορεί να καταλάβει τι είναι αυτά, του είπαν και φώναξε τον καθηγητή νομισματολογίας Ν. Σβορώνο από Αθήνα. Αυτός τα περιέσωσε και αφού τα εμελέτησε απεφάνθη πως ήταν ΤΑΛΑΝΤΑ - χάλκινοι πέλεκεις - ΜΙΝΩΙΚΗΣ περιόδου, του 2500 π.Χ. (κάτω στον βυθό, είπαν οι δύτες, υπήρχαν αρχαία τεράστια τείχη και προχωρούσαν πολλά μέτρα στον βυθό, έξωθεν του αρχαίου ναυαγίου, άρα επιβεβαιώνεται η ίδια ιστορία της ανύψωσης των νερών έως και 25 μ. τα τελευταία 4.000 χρόνια). Το αρχαίο πλοίο ήταν ελλιμενισμένο, δηλαδή και για κάποιο άγνωστο λόγο, βούλιαξε, ή ΙΣΩΣ πλημμύρισε από αναπάντεχο γεγονός, όπως ένα τσουνάμι.
Ο μεγάλος καθηγητής Σβορώνος, ήλθε αμέσως σύμφωνα με την καταγραφή. Λόγω ελλείψεως όμως στοιχείων και πληροφοριών τότε, στις απαρχές του 1900, δεν διανοείτο την πραγματική καταγωγή των ταλάντων, διότι έπειτα από 60 χρόνια ευρέθησαν τα επόμενα στις Μπαχάμες, τα επόμενα σε Κορσική-Σαρδηνία και τα επόμενα στην Σμύρνη στο σημερινό Γιουλμπουρούμ, και φυσικά ήταν και αδύνατον να ψαχτεί χημικώς η ταυτότητα του χαλκού που ήταν κοιμισμένος επί 4.000 χρόνια στον ρηχό βυθό της Πλατάνας Κύμης. Όμως τα διέσωσε και τα κατέγραψε. Κατέγραψε ευκρινώς και τα αρχαία σύμβολα και σαφώς τα ζύγισε.
ΣΗΜΕΡΑ ΟΜΩΣ, ΕΠΕΙΤΑ ΑΠΟ 114 ΧΡΟΝΙΑ ΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΕΧΟΥΝ ΑΛΛΑΞΕΙ, και επιστημονικώς και ειδησειογραφικώς, μπορούν να ταυτοποιηθούν συστατικώς και να μάθουμε πού ανεσκάφη και χυτεύθηκε ο χαλκός. (Βέβαια αυτό γιατί να ενδιαφέρει τους αρχαιολόγους μας, οι οποίοι κάθονται σε πολύ βαρειές-βαρειές καρέκλες;;;).
ΑΛΛΑΖΕΙ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΟΜΗΡΙΚΗΣ (ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΙΝΗΣ ονομαστικώς ΑΜΕΡΙΚΗΣ) και κάποιοι που διαδίδουν αιώνες τα ψέματά τους θα μπουν στην θέση τους.
π.χ. να σκεφθείτε πώς τα ίδια σύμβολα που ευρέθησαν στο Τενεσσή τα ίδια ευρέθησαν στις Μπαχάμες και στον λόφο στην ακρόπολη της Ποταμίας, από τον αείμνηστο γυμνασιάρχη ΠΑΠΑΒΑΣΙΛΕΙΟΥ.
ΕΝΙΑΙΟΣ ΚΑΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ Ο ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΤΟ 2500 π.Χ. ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΑΛΩ, όλοι τότε κόμιζαν χαλκό από την απέναντι ήπειρο.
Διακοσμητικές σπείρες που ανακάλυψε ο Fawcett στην Βραζιλία. |
Δηλ. για να καταλάβετε καλύτερα, η Μερτζ σε όλες τις μεσοανατολικές πολιτείες των ΗΠΑ, ο Σακελαράκης στην Κρήτη, ο Σάμσων και ο αείμνηστος Παπαβασιλείου στην Ανω Ποταμία, λόφο Καστρί Ευβοίας, ο μεγάλος Νικ. Σβορώνος (νομισματολόγος, 1906 με τον καπετάν-Καλαμάκη - ναυάγιο Κύμης), ο Κουστώ (αρχικά, και άλλοι δύτες μεταγενέστερα στα νησιά των Μπαχαμών, με δύτες στην Σαρδηνία και την Κορσική στο 1950), ΟΛΟΙ ΕΥΡΙΣΚΑΝ τα ΙΔΙΑ ΤΑΛΑΝΤΑ - ΗΜΙΠΕΛΕΚΥΣ ΚΑΙ ΠΕΛΕΚΥΣ - μινωικής και μυκηναϊκής χρονικής περιόδου… Οι αρχαιολόγοι των ΗΠΑ αρχικά ψάχνονταν να δούν τι είναι αυτά τα χάλκινα αντικείμενα μαζί με τους κρητομινωικούς πίθους στον βυθό, τα οποία εξορύσσονταν και χυτεύονταν στο Τενεσσή και στο Οχάϊο από αρχαίους τεχνίτες «Κεφτιού», οι οποίοι ονομάζονταν από την Μέρτζ «ΚΕΦΤΙΟΥ-κομίζοντες χαλκόν». Απεικονίζονται σε επιγραφές της Κρήτης και της Αιγύπτου σε πολλές τοποθεσίες με αρχαίες επιγραφές, με μινωικά σύμβολα επάνω τους, ΠΑΝΟΜΟΙΟΤΥΠΑ. Η Μέρτζ τους συνδέει άμεσα, λόγω συμβόλων και τεχνοτροπιών, με τους ΦΑΙΑΚΕΣ του ΟΜΗΡΟΥ και τον βασιλιά τους ΑΛΚΙΝΟΟ.
Απλώς δεν υπήρξε έως σήμερα ιστορική και χρονική ταύτιση όλων των στοιχείων από κανέναν ερευνητή, επειδή, ίσως, δεν υπήρχε και το εργαλείον ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ, διότι πρίν λίγα έτη στο Τενεσσή κάποιοι αρχαιολόγοι ξέβρασαν στα στερνά τους πώς στην κοίτη του ποταμού Οχάιο και Μισσισιπή βρέθηκαν αρχαία ορυχεία και χυτευτήρια χαλκού, αγνώστου εποχής και πολιτισμού! Εκεί είχαν εξορυχθεί και χυτευθεί επί 2.500 χρόνια από αρχαίους τεχνουργούς – άκουσον, άκουσον! - 1.500.000 τόνοι χαλκού! Οι αρχαίοι τεχνίτες ζούσαν εκεί κατά χιλιάδες, σε μόνιμους πληθυσμούς, και ανέσκαψαν και τα σπίτια τους, τους τύμβους των νεκρών ανακτο-βασιλέων τους και τα ορυχεία, τα καμίνια και τα χυτευτήρια. Σε μια περίπτωση βρήκαν και 200-300 τόνους χαλκού αποθηκευμένους σε ράβδους, οι οποίοι εγκαταλείφθηκαν ξαφνικά, λόγω άγνωστης αιτίας. (Για όλα αυτά υπάρχει πλήρες διαδικτυακό και φωτογραφικό υλικό, διότι κάποιοι, όταν είδαν πως επικοινωνούμε με τους τωρινούς Αμερικάνους αρχαιολόγους γι’ αυτό το θέμα, κατέβασαν τις φωτογραφίες από το διαδίκτυο και τα περισσότερα των δημοσιευμένων στοιχείων).
Βέβαια το υλικό που έχουμε συλλέξει αποδεικνύει περίτρανα την ταυτοποίηση των συμβόλων και των αρχαίων μεταλλωρυχείων, διότι όλα τα εκεί ευρήματα είχαν μαζί Αιγαιακούς πίθους, κρητομινωικούς πέλεκεις, ανάστροφα έψιλον, μαιάνδρους, λαβύρινθους σε βράχους, σε κοσμήματα και σε πίθους-αμφορείς… Συγκλονίζουν οι ομοιότητες ειδικά με τα ευρήματα της Ζωμίνθου και της Κνωσού. Σύμβολα που πλέον όλοι ξεβράζουν στην δημοσιότητα ως τάχα άγνωστα. Όμως όλοι γνωρίζουμε τι είναι…
Είναι πάρα πολλά τα στοιχεία και οι ταυτοποιήσεις που θα χρειαστούν. Ίσως για να αναλύσουμε όλες τις παραμέτρους θέλουμε πολλές ώρες ακόμη παρατηρήσεως και έρευνας. Όμως σας παραθέτουμε λίγες φωτό, οι οποίες καταμαρτυρούν πως οι μετέπειτα ινδιάνοι της Ομηρικής, τους οποίους βρήκαν εκεί οι αποικιστές του 1500 μ.Χ. ως αυτόχθονες, και οι οποίοι κρατούσαν σκήπτρα με δελφικά Έψιλον, και τσεκούρια ως ανάστροφα Έψιλον, χόρευαν με ενδύματα που ήταν κεκοσμημένα με μαιάνδρους και κοχλίες και φυσικά χόρευαν σε κύκλο, φτιάχνοντας τοτέμ, δηλ. ξύλινα ομοιώματα των θεών τους (αρχαιο-ελληνικά ξόανα).
Μάλλον είχαν ξωμείνει, σε όλους τους κατοπινούς αιώνες εκεί, από τους αρχαίους Κρητομινωίτες-Αιγαιοπελαγίτες, που είχαν βρεθεί εκεί το 3000 π.Χ. για την αποκόμιση και την χύτευση-μεταφορά του χαλκού, βεβαίως για όπλα και άλλα εργαλεία. Ο οποίος χαλκός εκτενώς χρησιμοποιείτο στον Αιγαιακό χώρο σαν βασικό μέταλλο στην λεγόμενη ''ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ ΧΑΛΚΟΥ'' για πολλούς αιώνες.
Το παράδοξο, βεβαίως, και σημαντικό είναι ότι εάν ρωτήσεις τους γεωλόγους επιστήμονες, θα σου πούν ότι και σήμερα, χαλκός υπάρχει και εξορύσσεται σε πολύ λίγα και μετρημένα στα δάκτυλα του ενός μόνο χεριού μέρη στον κόσμο...
Σε κάποιους, βέβαια, πέφτουν και λίγο βαρειά και κουραστικά τέτοια θέματα, όμως εάν τα επιδείξουμε και τα αποδείξουμε στην παγκόσμια επιστημονική κοινότητα, ίσως ανοίγαμε νέες πόρτες και παράθυρα στην άγνωστη μέχρι τώρα ιστορία του ανθρώπου-Έλληνα, που αφορά την προ-Μυκηναϊκή εποχή…
Βλέπετε όλοι νομίζουμε πως το δικό μας επίπεδο πολιτισμού-τεχνολογίας είναι ανώτερο όλων των προγενέστερων πολιτισμών και κανείς μας δεν θέλει να παραδεχθεί πως κάποιοι, στο απώτατο παρελθόν, είχαν πολύ ανώτερες τεχνολογικές - γεωμετρικές – ναυτικές – αστρονομικές, ίσως, γνώσεις, από εμάς και ταξίδευαν πελαγοδρομώντας και πολύ μακρύτερα από την Μεσόγειο!!!
Τα ευρήματα όμως καθημερινά αποδεικνύουν περίτρανα πώς υπήρξαν γνώσεις και τεχνολογίες στο παρελθόν, τις οποίες εμείς μέχρι πρότινος δεν τις ξέραμε.
Μια επίσκεψη, βέβαια, στο μουσείο της Ερέτριας και αλλού θα σας πείσει πώς υπάρχουν πολλά επιστημονικά θέματα ανοικτά και καυτά για το συγκεκριμένο θέμα και σαφώς και για άλλα επιστημονικά θέματα τα οποία οι αρχαιολόγοι μας αποφεύγουν να ακουμπήσουν - ποιός ξέρει γιατί - πιθανόν γιατί δεν άπτονται της επιστήμης τους μόνον, αλλά χρήζουν βοηθείας και άλλων επιστημών και αυτό αρχικά ενοχλεί, αλλά και κουράζει, ίσως.
Εκεί στην Αμερική έχουν ανασύρει από την Αχαΐα-Οχάιο και την Απαλλ-αχαΐα / Απαλάχια, τον Τενεσσή-Τυνησία-Τύνις και τον Μισό-ίππων ποταμό δεκάδες Αιγαιακά πήλινα και Μινωικά ευρήματα απαράλλαχτα ίδια με τα δικά μας εδώ στα μουσεία μας. Και άλλοι Αμερικανοί, στην τρομάρα τους επάνω, τα χρονολογούν βυζαντινά, άλλοι αγνώστου εποχής, ή άλλοι οτιδήποτε… ΤΙΠΟΤΑ! Ενώ οι δικοί μας εδώ, οι ιθύνοντες δεν έχουν, αναρωτιέμαι, ιντερνέτ να τα δούν και να τους βοηθήσουν στην τρομάρα τους επάνω που ψάχνουν να βρούν ποιανού πολιτισμού είναι;;;
Kαι τα δημοσιευμένα σύμβολα της μεγάλης Ενριέττας Μέρτζ ή του Ενρίκο Ματίεβιτς ή του Γκαβίν Μέτζιες που έχουν γεμίσει όλον τον αρχαιολογικό κόσμο και όλο το διαδίκτυο οι αρχαιολόγοι μας αυτά δεν τα έχουν ξαναδεί;;; Ή έχουμε τρελλαθεί εντελώς ή έχουμε αποχαυνωθεί εντελώς!!!
ΑΥΤΗ Η ΑΠΟΡΙΑ ΕΜΕΝΑ ΔΕΝ ΜΟΥ ΦΕΥΓΕΙ ΠΟΤΕ ΑΠΟ ΤΟ ΜΥΑΛΟ!!!
ΠΗΓΗ: arxeion-politismou.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου