ΥΛΙΚΑ
220 γρ αλεύρι
30 γραμμάρια κακάο
10 γρ. Μπέικιν πάουντερ
130 γραμμάρια ζάχαρης
100 ml ελαιόλαδο
300 ml ζεστό νερό
30 γραμμάρια κακάο
10 γρ. Μπέικιν πάουντερ
130 γραμμάρια ζάχαρης
100 ml ελαιόλαδο
300 ml ζεστό νερό
Για την Γκανάζ:
150 γρ σοκολάτας
3-4 κτσ ελαιόλαδο
Φιστίκια
150 γρ σοκολάτας
3-4 κτσ ελαιόλαδο
Φιστίκια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ξεκινάμε την συνταγή μας, παίρνοντας ένα μπολ και προσθέτουμε το αλεύρι, το κακάο και το μπέικιν πάουντερ αφού τα κοσκινίσουμε όλα μαζί. Έπειτα ρίχνουμε την ζάχαρη και ανακατεύουμε με ένα σύρμα να γίνει ομοιογενές το μείγμα. Προσθέτουμε και το ελαιόλαδο μαζί με 300 ml ζεστό νερό και συνεχίζουμε το ανακάτεμα με το σύρμα καλά μέχρι να γίνει μία όμορφη σοκολατένια κρέμα.
Στην συνέχεια, παίρνουμε ένα σκεύος (να μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε φούρνο μικροκυμάτων -γυάλινο ή σιλικόνης) (16×26 εκ. περίπου), τοποθετούμε αντικολλητικό χαρτί στον πάτο του και ρίχνουμε την κρέμα που φτιάξαμε από το προηγούμενο βήμα. Προσέχουμε να καλύψει όλη την επιφάνεια. Στην συνέχεια, τοποθετούμε το ταψάκι μας στον φούρνο μικροκυμάτων για 3 λεπτά. Ενναλακτικά, μπορούμε να το βάλουμε σε κανονικό φούρνο και να το ψήσουμε στους 180 βαθμούς κελσίου για 35-40 λεπτά.
Μόλις περάσουν τα 3 λεπτά στον φούρνο μικροκυμάτων, δεν θα είναι έτοιμο ακόμα και θα χρειαστεί να το ξαναβάλουμε για άλλα 3 λεπτά.
Στην συνέχεια κόβουμε λίγο από το παντεσπάνι που μόλις φτιάξαμε και το βάζουμε σε ένα πιατάκι δίπλα μας, για να το χρησιμοποιήσουμε αργότερα.
Με την βοήθεια μιας πιατέλας αναποδογυρίζουμε το παντεσπάνι και αφαιρούμε το αντικολλητικό χαρτί.
Για να φτιάξουμε την γκανάζ, σε ένα μικρό μπολάκι βάζουμε την σοκολάτα μαζί με το ελαιόλαδο και το βάζουμε στον φούρνο μικροκυμμάτων για 1-2 λεπτά μέχρι να λιώσει λίγο η σοκολάτα. Με ένα κουτάλι ανακατεύουμε το μείγμα μέχρι να γίνει μια ωραία σοκολατένια κρέμα! Προσθέτουμε στο μείγμα και μερικά φιστίκια και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
Τέλος, ρίχνουμε την γκανάζ πάνω από το γλυκό μας και το απλώνουμε να πάει παντού.
Πρόκειται για μία πολύ γρήγορη συνταγή με σοκολατένια γεύση που αρέσει σε όλους!
Καλή επιτυχία!
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου