Amfipoli News: Κολασμένες συνταγές με σοκολάτα για τις υπογλυκαιμίες

Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2020

Κολασμένες συνταγές με σοκολάτα για τις υπογλυκαιμίες


του Παναγιώτου Κουτσούκου, private chef


Γκανάς σοκολάτας

Πριν αρχίσω, αν δεν έπιασες το παραπάνω reference, δε μπορούμε να ήμαστε φίλοι. Για τη σοκολάτα διαβάζεις αυτές τις γραμμές, βέβαια, οπότε δες πόσο εύκολα φτιάχνεται αυτό το πράγμα που σου άρεσε τόσο στις τούρτες γενεθλίων, όταν ήσουν παιδί.

Υλικά: 200 γρ. σοκολάτα, 70% ψιλοκομμένη, 150 γρ. κρέμα γάλακτος, 1 κ.σ. βούτυρο γάλακτος, 1 κουταλιά μέλι

Εκτέλεση: Βάζουμε σε μπολ τη σοκολάτα, το μέλι και το βούτυρο. Ζεσταίνουμε την κρέμα σε ένα κατσαρολάκι. Όταν αρχίσει να φουσκώνει, αποσύρουμε από τη φωτιά, και περιχύνουμε το άνωθεν μείγμα. Καλύπτουμε(με μια μεμβράνη) και αφήνουμε για ένα λεπτό. Ανακατεύουμε με μία μαρίζ, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα, να γίνει λείο και γυαλιστερό.

Δύο σημεία προσοχής: Η σοκολάτα πρέπει να είναι ψιλοκομμένη για να λιώσει εύκολα και να μη μείνουν κομμάτια, γιατί δε θα πήξει ούτε μέχρι το επόμενο πρωτάθλημα του ΠΑΟΚ. Επίσης, οποιαδήποτε παρουσία νερού στη διαδικασία, θα οδηγήσει σε βιομάζα σοκολάτας και όχι σε γκανάς.

Achievement unlocked (easy): Μάθε να ζεσταίνεις και να ανακατατεύεις.

Παγωμένο γιαούρτι με σοκολάτα

Ναι, ναι, τα ψωμιά που έφτιαχνες στην καραντίνα έχουν πάει και έχουν κάτσει στην περιφέρεια σου, που έχει αρχίσει να έλκει δορυφόρους. Κάποιος πρέπει να σου κόψει (λίγες) θερμίδες και ο άχαρος ρόλος πέφτει σε εμένα.

Υλικά: 1 κιλό στραγγιστό γιαούρτι 2%, 1 συσκευασία ζαχαρούχο γάλα, 100 γρ. μαύρη σοκολάτα

Εκτέλεση:

Ανακατεύουμε το ζαχαρούχο με το γιαούρτι σε ένα μπολ. Χτυπάμε με το μίξερ να αφρατέψει χωρίς να κόψει το γιαούρτι. Δεν έχεις μίξερ; Ώρα για τρικέφαλους.Προσθέτουμε τη σοκολάτα που έχουμε λιώσει σε μπεν μαρί και την έχουμε αφήσει να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου. Βάζουμε το μείγμα μας στο ψυγείο για δυο ώρες, και έπειτα στην κατάψυξη για ακόμα 4 ώρες, σκεπασμένο, ανακατεύοντας κάθε μισή με μία ώρα, για να μην κάνει κρυστάλλους. Αν έχουμε παγωτομηχανή, αφήνουμε να κάνει τη δουλειά αυτή.

Σοκολατόπιτα με σάλτσα αλμυρής καραμέλας

Με ειδοποιούν από το κοντρόλ πως άρχισαν ήδη τα απειλητικά μηνύματα, με το δίκαιο ομολογουμένως επιχείρημα, πως διαβάζουν μάγειρα και όχι διαιτολόγο.

Πότε σας απογοήτευσα εγώ, βρε κουτά; Πάρτε το λοιπόν, πρώτα αρτηρία, μετά στομάχι. Πιο πολύ σοκολάτα και από όργιο των Μάγια. Πιο πολύ βούτυρο και από το Tελευταίο Τανγκό στο Παρίσι.

Υλικά: ¼ κιλού βούτυρο, ¼ κιλού σοκολάτα 70%, ¼ κιλού ζάχαρη, 2 κ.σ. λικέρ πορτοκάλι, 5 κοφτές κ.σ. αλεύρι, 1 μπάρα σοκολάτα γάλακτος, 4 αυγά, σκόνη κακάο

Για τη σάλτσα αλμυρής καραμέλας: 100 γρ. μαύρη ζάχαρη, 50 γρ. βούτυρο, 150 γρ. κρέμα γάλακτος, 1 κ.γ. αλάτι

Εκτέλεση: Ανάβουμε το φούρνο στους 180 C. Σε μπεν μαρί, λιώνουμε τη σοκολάτα με το βούτυρο. Προσθέτουμε το λικέρ (καταδρομική στο σύνθετο της μάνας, θα το βρείτε δίπλα από τη φωτογραφία ενός μωρού που δε ξέρετε και του πατέρα σας με χαίτη Τερλέγκα, στη μεταπολίτευση). Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.

Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη στο μίξερ, να ασπρίσουν και να αφρατέψουν. Προσθέτουμε το αλεύρι και τη λιωμένη σοκολάτα. Ομογενοποιούμε ανακατεύοντας. Ρίχνουμε τη σοκολάτα γάλακτος κομμένη σε κομματάκια και ανακατεύουμε. Βουτυρώνουμε και πασπαλίζουμε με κακάο ένα ταψί 25 εκ. και ρίχνουμε το μείγμα μας. Ψήνουμε για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να κάνει κρούστα, και ελέγχουμε με ένα μαχαίρι πως το εσωτερικό παραμένει υγρό.

Για τη σάλτσα αλμυρής καραμέλας, βάζουμε σε κατσαρολάκι τη μαύρη ζάχαρη με το βούτυρο σε δυνατή φωτιά, ανακατεύοντας μέχρι να λιώσουν. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και το αλάτι. Επαναφέρουμε στο μάτι και βράζουμε για ακόμα 4 λεπτά, μέχρι να αρχίζει να πήζει και να βλέπουμε φουσκάλες στην επιφάνεια.

Θέλω γλυκό και βαριέμαι, μακάρι να υπήρχε κάτι εύκολο και γρήγορο

Εντάξει, το παραδέχομαι, το όνομα θέλει λίιιιγοοοο δουλίτσα, αλλά δώσε βάση: Πάρε μια συσκευασία φύλλο σφολιάτας. Μόλις ξεπαγώσει σε σημείο που να ξετυλίγεται χωρίς να σπάει, άνοιξε το φύλλο, και πάρε το μισό. Άπλωσε σε όλη την επιφάνειά του ένα λεπτό στρώμα νουτέλα και τύλιξε σε ρολό. Κόψε σε κομμάτια πάχους 1 εκ,και τοποθέτησέ τα οριζόντια σε ένα ελαφρώς βουτυρωμένο ταψάκι . Ψήσε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200ºC στον αέρα για έξι λεπτά.
Χαμήλωσε στους 180ºC,και συνέχισε το ψήσιμο για άλλα είκοσι, μέχρι να ροδίσουν και να τραγανίσουν. Στο περίμενε, φτιάξε την αλατισμένη καραμέλα όπως δείξαμε πιο πάνω, και περίχυσέ την όταν αποσύρεις από το φούρνο.
Παρακαλώ.
in2life.gr


Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου