ΥΛΙΚΑ:
1 κιλό ψιλοκομμένο κοτόπουλο
1 κόκκινη πιπεριά
2 πράσινες πιπεριές
2 σκελίδες σκόρδο κομμένο
1 κρεμμύδι
1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
1 κουταλιά της σούπας σόγια
Αλεσμένο μαύρο πιπέρι
100 ml λεπτού κόκκινου κρασιού
Ελαιόλαδο
Αλάτι
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ:
Βάζουμε μια κατσαρόλα στη φωτιά με λίγο ελαιόλαδο αλατοπιπερώνουμε καλά και τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν. Το βγάζουμε και το αφήνουμε στην άκρη.
Στην ίδια κατσαρόλα που είναι το κοτόπουλο προσθέστε τις κόκκινες και πράσινες πιπεριές κομμένες σε λωρίδες. Μαγειρεύουμε για λίγα λεπτά και προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το κομμένο σκόρδο.
Όταν το φαγητό γίνει καλά, προσθέστε και το κρασί. Μαγειρεύουμε περίπου 2 λεπτά έτσι ώστε το αλκοόλ να μειώνεται και να εξατμίζεται.
Προσθέτουμε τη σάλτσα σόγιας, τη γλυκιά πάπρικα και λίγο νερό.
Διορθώνουμε το αλάτι εάν είναι απαραίτητο, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσει το κρέας και να γίνει καλά η σάλτσα.
Έχουμε ήδη έτοιμο να φάμε αυτό το νόστιμο κοτόπουλο με πιπεριές.
ΠΗΓΗ: cocinaandaluza.com
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου