Amfipoli News: Πατατόπιτες- σνακ με Zαμπόν και Tυρί

Σάββατο 3 Οκτωβρίου 2020

Πατατόπιτες- σνακ με Zαμπόν και Tυρί

Υλικά για 4 άτομα

3 μεγάλες ή 4 μεσαίες πατάτες
1/2 κρεμμύδι
100 gr τριμμένο τυρί (μοτζαρελλα – παρμεζάνα)
2 αυγα
7-8 φέτες μαγειρεμένο ζαμπόν 
6-7 φέτες τυριού
1 πρέζα αλάτι
Αλεσμένο μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση:

1. Πρώτα, ξεφλουδίζουμε τις πατάτες και τις πλένουμε. Σε ένα μπολ, τρίβουμε τις πατάτες. Ρίχνουμε τις πατάτες σε ένα μεγάλο σουρωτήρι και τις πατάτες να φύγει όλο το νερό. 

2. Στη συνέχεια, πλένουμε και κόβουμε μισό κρεμμύδι που δεν είναι πολύ μεγάλο. Όταν το έχουμε ψιλοκομμένο, το προσθέτουμε στο μπολ δίπλα στις τριμμένες πατάτες.
3. Στη συνέχεια, προσθέστε το φλιτζάνι τριμμένο τυρί και μια πρέζα αλάτι και πιπέρι. Έχω βάλει λίγο μοτσαρέλα και λίγο παρμεζάνα. Αλλά μπορείτε να προσθέσετε το τυρί που έχετε ή αυτό που σας αρέσει περισσότερο.
4. Στη συνέχεια προσθέτουμε επίσης τα 2 αυγά και ανακατεύουμε καλά όλα τα συστατικά.

5. Τώρα, απλώνουμε τη ζύμη σε ένα ταψί που έχουμε στρώσει με χαρτί ψησίματος. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς και βάζουμε το μείγμα πατάτας για περίπου μισή ώρα. Μέχρι να ψηθεί το αυγό και να πάρουμε χρυσό χρώμα.

6. Τότε το βγάζουμε και το αφήνουμε να κρυώσει.
7. Μόλις η ζύμη κρυώσει, βάζουμε φέτες ζαμπόν από πάνω, καλύπτοντας την επιφάνεια και επίσης τις φέτες τυριού.

8. Στη συνέχεια, το τυλίγουμε κατά μήκος, προσέχοντας να μην σπάσουμε τη ζύμη, αφήνοντας το ζαμπόν και το τυρί να τυλιχθούν μαζί.

9. Τέλος, βάζουμε το ρολό στο ταψί αφου το έχουμε στρώσει πάλι με άλλη κόλα ψησίματος
και ξανά στο φούρνο για περίπου 10 ή 12 λεπτά, μέχρι να δούμε ότι η ζύμη είναι χρυσή.
10. Βγάζουμε και το κόβουμε και σερβίρουμε
Καλή Επιτυχία
Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου