Υλικά
3 αυγά
1 φλιτζάνι ζάχαρη
μισό κουταλάκι του γλυκού αλάτι
2 φλιτζάνια γάλα
3,5 φλιτζάνια αλεύρι
1 φακελακι μπέικιν πάουντερ
μισό κουταλάκι του γλυκού ξηρή μαγιά
για μέλι
Εκτέλεση
Σε ένα ρίξτε τα αυγά, ζάχαρη και το αλάτι πάρτε ένα σύρμα και χτυπήστε ελαφρά έως ότου ασπρίσουν και ρίξτε το γάλα χτυπήστε και μετά 3 φλυτζάνια αλεύρι, μπέικιν πάουντερ και μαγιά και ανακατέψτε καλά. Μόλις πάρετε ένα ωραίο χυλό ρίξτε το άλλο μισό φλιτζάνι αλεύρι και αναμίξετε με το σύρμα πάλι.
Βάλτε ένα ρηχό τηγάνι στην φωτιά και βουτυρώστε, πάρτε ένα καλούπι (μπορείτε και να το φτιάξετε με αλουμινόχαρτο) αλλοιψτε το με βούτυρο στο πλαϊνά, και ρίξτε μέσα 2,5 κουταλιές της σούπας ζύμη, καλύψτε από πάνω με ένα πιατάκι του γλυκού και τηγανίζετε μέχρι να σφίξει η ζύμη και αφαιρέστε το καλούπι.
Συνεχίστε το τηγάνισμα και από την άλλη πλευρά μέχρι να πάρουν οι τηγανίτες σας ένα χρυσοκίτρινο χρώμα. Επίσης τις σηκώνετε και λίγο όρθιες να τηγανιστούς και στο πλάι.
Συνεχίστε μέχρι να τελειώσει ο χυλός σας. Απολαύστε τις τηγανίτες ρίχνοντας μέλι στο τελευταίο
Καλή Επιτυχία
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου