Amfipoli News: ΗΠΑ: Μυστηριώδης μονόλιθος εντοπίστηκε στη μέση της ερήμου

Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2020

ΗΠΑ: Μυστηριώδης μονόλιθος εντοπίστηκε στη μέση της ερήμου



Το αντικείμενο έχει ύψος περίπου 3 μέτρα και είναι κατασκευασμένο από μέταλλο. Εντυπωσιακές εικόνες που θυμίζουν την "Οδύσεια του Διαστήματος"

Ένας μυστηριώδης μονόλιθος ανακαλύφθηκε σε ένα απομακρυσμένο τμήμα της Γιούτα των ΗΠΑ από κρατικούς υπαλλήλους που μετρούν πρόβατα από ελικόπτερο.

Το αντικείμενο, που εκτιμάται ότι έχει ύψος περίπου 3 μέτρα, φαίνεται να είχε τοποθετηθεί στο έδαφος, ενώ σύμφωνα με τους κρατικούς υπαλλήλους, είναι κατασκευασμένο από μέταλλο, το οποίο λάμπει ανάμεσα στους τεράστιους κόκκινους βράχους που το περιβάλλουν.


Σύμφωνα με τον Guardian, ο πιλότος του ελικοπτέρου που εντόπισε τον μονόλιθο, Bret Hutchings, μοιράστηκε εικόνες του αντικειμένου, ενώ είπε στο τοπικό κανάλι ειδήσεων KSLTV: "Αυτό είναι το πιο περίεργο πράγμα που έχω συναντήσει εκεί έξω όλα τα χρόνια των πτήσεών μου. Ένας από τους βιολόγους είναι αυτός που το εντόπισε και τυχαία πετάξαμε ακριβώς πάνω από αυτό".

"Υποθέτω ότι το τοποθέτησε εκεί κάποιος καλλιτέχνης του ή κάτι τέτοιο. Ή απλά κάποιος που ήταν μεγάλος φαν της ταινίας "2001: Η Οδύσσεια του Διαστήματος"" δήλωσε ακόμη ο πιλότος του ελικοπτέρου.

Ο μονόλιθος και το όλο σκηνικό έμοιαζαν όντως με τη διάσημη σκηνή από την ταινία του 1968 του Στάνλεϊ Κούμπρικ, στην οποία μια ομάδα πιθήκων συναντά μια τεράστιου μεγέθους πλάκα.

Να σημειωθεί ότι, φοβούμενοι πως ερασιτέχνες εξερευνητές μπορεί να παγιδευτούν στην έρημο αναζητώντας τον μονόλιθο, τα μέλη του πληρώματος της πτήσης δεν αποκάλυψαν την ακριβή τοποθεσία του.

news247.gr


Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου