Υλικά
500 γρ. αλέυρι για όλες τις χρήσεις
175 γρ. σιμιγδάλι χονδρό
1 κ.γ. μπέϊκιν πάουντερ
150 γρ. ζάχαρη
240 ml. ελαιόλαδο
160 γρ. καρύδια χοντροαλεσμένα
ξύσμα από 2 πορτοκάλια
1 κ.γ. κανέλα τριμμένη
1/2 κ.γ. γαρύφαλλο τριμμένο
240 ml. χυμό πορτοκάλι
1 κ.γ. σόδα
1 σφηνάκι κονιάκ
ψιλοκομμένα καρύδια για το σερβίρισμα
Σιρόπι
600 γρ. ζάχαρη
500 ml. νερό
χυμό μισού λεμονιού και τη φλούδα του
5-6 γαρύφαλλα ολόκληρα
2 ξυλάκια κανέλλα
4-5 κ.σ. μέλι
Δείτε τη συνταγή και τα υλικά:
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου