Amfipoli News: To απίθανο γλυκό Paris Brest

Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2020

To απίθανο γλυκό Paris Brest



Υλικά

1 φλιτζάνι νερό
4 κουταλιές της σούπας βούτυρο
1 πρέζα αλατιού ζάχαρης
1 πρέζα αλατιού
1 φλιτζάνι αλεύρι
Θερμοκρασία δωματίου 3 αυγών
Φέτες αμυγδάλου
Για την σοκολάτα πραλίνα
200 ml γάλα
6 αυγά
200g ζάχαρη άχνη
400g βούτυρο
75 γραμμάρια πραλίνα

Για την σαντιγί – μαρεγκα
100 γραμμάρια ζάχαρης άχνη
25 ml νερού
50 γραμμάρια ασπράδι αυγού
ζάχαρη άχνη, για διακόσμηση

Εκτέλεση

1) Σε μια κατσαρόλα που την βάζουμε σε μέτρια υψηλή θερμοκρασία, προσθέτουμε νερό, βούτυρο, ζάχαρη και αλάτι, ανακατεύουμε και βράζουμε, στη συνέχεια κλείστε τη φωτιά και βάλτε το αλεύρι όλα μαζί και ανακατέψτε μέχρι να έχετε ένα ωραίο σταθερό μείγμα, στη συνέχεια ξαναβάλτε σε μεσαία φωτιά και συνεχίστε να ανακατεύετε για 2 λεπτά για να
να φύγει η υγρασία.
2) Σε ένα μίξερ βάζουμε τη ζύμη ακόμα ζεστή και ανακατεύουμε σε μέτρια υψηλή ταχύτητα για 2 λεπτά και αφήστε να κρυώσει.
3) Προσθέστε ένα αυγό στο μείγμα και συνδυάστε τα όλα στη συνέχεια, βάλτε το δεύτερο αυγό και επαναλάβετε την ίδια διαδικασία με όλα τα αυγά, όταν όλα συνδυαστούν ανακατέψτε για 2 ακόμη λεπτά.
4) Στον πάγκο μας βάζουμε μία λαδόκολλα και με ένα ταψί 20 εκ κάνουμε έναν κύκλο και στη συνέχεια γυρίστε το χαρτί.

5) Βάλτε το μείγμα σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής(κορνε) και μετά ακολουθήστε τη γραμμή στο χαρτί κάνοντας έναν κύκλο δύο φορές το ένα μέσα στο άλλον και συνεχίστε με το υπόλοιπο της ζύμης με κύκλο πάνω από τους άλλους δύο.
6) Χτυπήστε 1 ασπράδι αυγού και με μια βούρτσα απλώστε από πάνω και στη συνέχεια βάλτε το αμύγδαλο σε φέτες.

7) Βάλτε σε προθερμασμένο φούρνο 180 βαθμούς για 35 λεπτά ή μέχρι να πάρει καλο χρώμα.
8) Πολύ σημαντικό να αφήσετε το Paris Brest να κρυώσει πριν το βγάλετε από το χαρτί, γιατί θα κάνει ένα τρύπα στο κάτω μέρος εάν αφαιρεθεί ζεστό.
9) Μόλις κρυώσει κόψτε στη μέση και προσθέστε γέμιση.

Γεμίστε με κρέμα πραλίνα και σαντιγί
Διακοσμήστε με ζάχαρη άχνη
Για την κρέμα πραλίνα
Για την κρέμα με γεύση πραλίνας, πρώτα βράζουμε το γάλα και χτυπάμε τα αυγά με ζάχαρη. Προσθέστε λίγο από το βρασμένο γάλα στα αυγά και στη συνέχεια ρίξτε το μείγμα αυγού στο γάλα, ανακατεύοντας συνεχώς.
Συνεχίστε να ανακατεύετε έως ότου το μείγμα αρχίσει να βράζει και αφαιρέστε το από τη φωτιά. Τώρα, χτυπήστε ελαφρά το βούτυρο και την πραλίνα και αφήστε το να κρυώσει.
Για την κρέμα σαντιγί
Χτυπάμε το ασπράδι με ένα μίξερ χειρός και σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε τη ζάχαρη και το νερό μέχρι να αρχίσουν να βράζουν και το σιρόπι φτάνει στη θερμοκρασία των 121 ° C. Σε αυτό το σημείο, ενώ συνεχίζετε να χτυπάτε, ρίξτε αμέσως το σιρόπι στο ασπράδι αυγού, αυξήστε σε πλήρη ταχύτητα και συνεχίστε να χτυπάτε μέχρι να κρυώσει η μαρέγκα σε θερμοκρασία δωματίου.
Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου