Amfipoli News: Η Σιβηρία ετοιμάζεται για ρεκόρ κρύου την Πρωτοχρονιά στους -50 βαθμούς

Σάββατο 26 Δεκεμβρίου 2020

Η Σιβηρία ετοιμάζεται για ρεκόρ κρύου την Πρωτοχρονιά στους -50 βαθμούς



Το Υδρομετεωρολογικό Κέντρο της Ρωσίας προέβλεψε ότι η Δυτική και η Κεντρική Σιβηρία θα δουν θερμοκρασίες τόσο χαμηλές όσο -50 Κελσίου πριν από το τέλος του έτους – περίπου 20 βαθμούς χαμηλότερες από το τυπικό κρύο του Δεκεμβρίου

«Ο εξαιρετικά κρύος καιρός στη Σιβηρία δεν έχει συμβεί εδώ και πολύ καιρό», εξήγησε ο Roman Vilfand, επιστημονικός διευθυντής του Υδρομετεωρολογικού Κέντρου, σημειώνοντας ότι το επερχόμενο πάγωμα θα έρθει κοντά στο ρεκόρ όλων των εποχών.

«Η θερμοκρασία είναι 20 έως 24 βαθμούς κάτω από την κανονική. Για παράδειγμα, στο κέντρο της περιοχής Krasnoyarsk, θα φτάσει τους -50 βαθμούς».

Σύμφωνα με τον Vilfand, το υπερβολικό κρύο είναι επίσης συνέπεια της Κλιματικής Αλλαγής λόγω… υπερθέρμανσης του πλανήτη, δεν είναι μόνο οι υψηλές θερμοκρασίες, αλλά και ένα μεγάλο εύρος μεταβλητότητας.

Δηλαδή με λίγα λόγια, ό,τι καιρό κι αν κάνει, πιο ζέστη ή πιο κρύο από το κανονικό, φταίει η υπερθέρμανση του πλανήτη.

Και να θυμάστε πάντα τι έχει πει η Γκρέτα: «Να ακούμε πάντα τους ειδικούς – αυτοί ξέρουν»!

Κι από πανδημίες κι εμβόλια ξέρουν, κι από αλλαγές του κλίματος ξέρουν, κι από Γεωμηχανική ξέρουν, κι από οπλικά συστήματα χειραγώγησης καιρού μέσω μικροκυμάτων ξέρουν – μην πούμε ότι είναι οι ίδιοι «ειδικοί» που τα ξέρουν όλα αυτά!

Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου