Υλικά για τις δίπλες
1.300 γρ.αλεύρι σκληρό Νο1
200 γρ.φρέσκο γάλα
200 γρ.ζάχαρη άχνη
1,5 κ.γ.μαγειρική σόδα
200 γρ.ελαιόλαδο
2αυγά
200 γρ.χυμό πορτοκαλιού
1ξύσμα από ένα πορτοκάλι
-σπορέλαιο (για τηγάνισμα)
Υλικά για το σιρόπι
500 γρ.ζάχαρη
500 γρ.νερό
Υλικά για σερβίρισμα
-μέλι
-τριμμένο καρύδι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε την ζάχαρη και το νερό (για το σιρόπι) και ανακατεύουμε, μέχρι να διαλυθεί καλά η ζάχαρη. Από την στιγμή που αρχίσει ο βρασμός, αφήνουμε 2 λεπτά πάνω στη φωτιά και μετά αποσύρουμε, για να κρυώσει.
Χτυπάμε στο μίξερ με τον γάντζο το χυμό πορτοκαλιού, το ελαιόλαδο, το γάλα και τη ζάχαρη άχνη.
Προσθέτουμε στο κάδο που μίξερ και τα αυγά, το αλεύρι και το ξύσμα μαζί με τη σόδα.
Ζυμώνουμε μέχρι να αποκτήσουμε μια ελαστική και λεία ζύμη. (η διαδικασία του ζυμώματος, μπορεί να γίνει και με τα χέρια)
Αφήνουμε την ζύμη, να ξεκουραστεί για 20 λεπτά.
Σε αλευρωμένη επιφάνεια μεταφέρουμε τη ζύμη και με τον πλάστη ανοίγουμε ένα λεπτό φύλλο, πάχους 3 χιλιοστών.
Κόβουμε την ζύμη σε λωρίδες ή τετράγωνα τεμάχια.
Στο τηγάνι βάζουμε το λάδι και το αφήνουμε να κάψει καλά.
Τοποθετούμε τις δίπλες στο τηγάνι και με την βοήθεια ενός πιρουνιού γυρνάμε τις άκρες προς τα μέσα ώστε να έχουμε το επιθυμητό σχήμα.
Αφού ροδίσουν αφαιρούμε με μια τρυπητή κουτάλα τις δίπλες και τις τοποθετούμε σε ένα πιάτο με απορροφητικό χαρτί (ώστε να απορροφήθει το περιττό λάδι). Κατόπιν τις βουτάμε στο κρύο σιρόπι.
Σερβίρουμε με μέλι και καρύδια.
alevri.com
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου