Μήπως οι γιατροί ΒΛΑΠΤΟΥΝ τους ασθενείς με κοροναϊό βάζοντάς τους σε αναπνευστήρες πολύ νωρίς;
Οι γιατροί προειδοποιούν ότι οι αναπνευστήρες μπορεί χρησιμοποιήθηκαν υπερβολικά και θα μπορούσαν ακόμη και να βλάψουν τους πνεύμονες των μολυσμένων
Σχεδόν τα δύο τρίτα των ατόμων που πάσχουν από κοροναϊό σε αναπνευστήρες στο Ηνωμένο Βασίλειο δεν επιβιώνουν
Οι ειδικοί λένε ότι οι αναπνευστήρες εφαρμόζονται πολύ νωρίς και προκαλούν περισσότερη βλάβη
Τα μηχανήματα, η τελευταία λύση για τους ασθενείς, μπορούν να επιδεινώσουν τη φλεγμονή στους πνεύμονες
Στη Νέα Υόρκη, τουλάχιστον το 80 τοις εκατό των ασθενών με κοροϊό στη Νέα Υόρκη που έχουν τεθεί σε αναπνευστήρα έχουν πεθάνει.
Καθώς οι αξιωματούχοι υγείας σε όλο τον κόσμο πιέζουν να πάρουν περισσότερους αναπνευστήρες για τη θεραπεία ασθενών, ορισμένοι γιατροί απομακρύνονται από τη χρήση των αναπνευστικών μηχανών όταν μπορούν.
Ο λόγος: Ορισμένα νοσοκομεία ανέφεραν ασυνήθιστα υψηλά ποσοστά θανάτου για ασθενείς με κοροναϊούς σε αναπνευστήρες και ορισμένοι γιατροί ανησυχούν ότι τα μηχανήματα θα μπορούσαν να βλάψουν ορισμένους ασθενείς.
Σε γενικές γραμμές, το 40% έως 50% των ασθενών με σοβαρή αναπνευστική δυσχέρεια πεθαίνουν ενώ βρίσκονται σε αναπνευστήρες, λένε οι ειδικοί.
Υψηλότερα από τα φυσιολογικά ποσοστά θανάτου - όπως αυτά της Νέας Υόρκης - έχουν επίσης αναφερθεί και αλλού στις ΗΠΑ, δήλωσε ο Δρ Albert Rizzo, επικεφαλής ιατρός της Αμερικανικής Ένωσης Πνευμονολόγων.
Παρόμοιες αναφορές έχουν προκύψει από την Κίνα και το Ηνωμένο Βασίλειο.
Μια έκθεση του Ηνωμένου Βασιλείου έβαλε το ποσοστό στο 66%. Μια πολύ μικρή μελέτη στο Γουχάν, την κινεζική πόλη όπου εμφανίστηκε για πρώτη φορά η ασθένεια, δήλωσε ότι το 86 τοις εκατό πέθανε.
Ο Scott Weingart, ένας γιατρός στα επείγιντα περιστατικά στη Νέα Υόρκη, είπε στους Stat News ότι οι ασθενείς με κοροναϊκό χειροτερεύουν «ως άμεσο αποτέλεσμα της διασωλήνωσης».
Πρόσθεσε: «Τα υψηλά επίπεδα δύναμης και οξυγόνου, τόσο για την αποκατάσταση των επιπέδων κορεσμού οξυγόνου στο φυσιολογικό, μπορούν να τραυματίσουν τους πνεύμονες. Θα έκανα τα πάντα για να αποφύγω τη διασωλήνωση των ασθενών.
Ο Δρ Paul Marik, επικεφαλής της πνευμονολογικής και των επείγοντων περιστατικών στην Ιατρική Σχολή της Ανατολικής Βιρτζίνια, δήλωσε ότι αυτός ήταν ένας «φαύλος κύκλος».
«Ένα από τα πιο σημαντικά ευρήματα τις τελευταίες δεκαετίες είναι ότι ο ιατρικός εξαερισμός μπορεί να επιδεινώσει τον πνευμονικό τραυματισμό - οπότε πρέπει να είμαστε προσεκτικοί με τον τρόπο που τον χρησιμοποιούμε».
Ο Δρ Marik κάλεσε άλλους κλινικούς ιατρούς να εφαρμόσουν μια πιο ήπια προσέγγιση από τους αναπνευστήρες υψηλής πίεσης.
Είπε ότι τα αντιφλεγμονώδη φάρμακα, καθώς και οι μάσκες αναπνοής που χρησιμοποιούνται στην άπνοια ύπνου, θα πρέπει να χρησιμοποιούνται για όσο το δυνατόν περισσότερο πριν από τη μετάβαση σε αναπνευστήρα.
Όχι μόνο θα μπορούσε να σώσει περισσότερες ζωές, ισχυρίζεται, αλλά και θα βοηθήσει στην ανακούφιση της έλλειψης των μηχανημάτων.
Μια έκθεση από το Εθνικό Κέντρο Ελέγχου και Έρευνας Εντατικής Θεραπείας (ICNARC) διαπίστωσε ότι το 66,3% ρων ασθενών σε αναπνευστήρα υπέκυψαν.
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου