Amfipoli News: Λίμνη Πλαστήρα - Η λίμνη των τεσσάρων εποχών.

Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2021

Λίμνη Πλαστήρα - Η λίμνη των τεσσάρων εποχών.


Δεν είναι τυχαίο οτι πολλοί λένε τη λίμνη Πλαστήρα και λίμνη των τεσσάρων εποχών. Κάθε εποχή η φύση γύρω από τη λίμνη χαρίζει διαφορετικά χρώματα. 




Η λίμνη Πλαστήρα είναι μία από τις μεγαλύτερες τεχνητές λίμνες της Ελλάδας. Την δημιουργία της οραματίστηκε το 1925 ο στρατηγός Νικόλαος Πλαστήρας για την άρδευση του Θεσσαλικού κάμπου.
Το μεγαλεπίβολο έργο ολοκληρώθηκε 6 χρόνια μετά το θάνατό του Πλαστήρα, το 1959 και το Φράγμα  συγκράτησε τα νερά του Ταυρωπού που κάλυψαν το οροπέδιο της Νεβρόπολης. 
Ετσι γεννήθηκε η λίμνη Πλαστήρα (ή Ταυρωπού). 




Τα νερά της λίμνης τροφοδοτούν τον υδροηλεκτρικό σταθμό της ΔΕΗ, ποτίζουν τον Θεσσαλικό κάμπο και υδροδοτούν την περιοχή της Θεσσαλίας.
Απέχει περίπου 30 λεπτά από την πόλη της Καρδίτσας και η περίμετρος της είναι περίπου 62 χιλιόμετρα.
Αν αποφασίσετε να κάνετε τον γύρω της θα δείτε πολλά ενδιαφέροντα αξιοθέατα σε κάθε γωνιά της. Βοηθά σε αυτό και η υψομετρική διαφορά που έχει το κάθε σημείο ενδιαφέροντος.



Γυρω της έχουν δημιουργηθεί ανεπτυγμένα τουριστικά χωριά (Καλύβια, Νεοχώρι Πεζούλα) με θέα προς τη λίμνη, ξενοδοχεία και ξενώνες όλων των κατηγοριών, ταβέρνες και υποδομές για δραστηριότητες στη φύση όπως ιππασία, τοξοβολία, υδροποδήλατο κ.α. Έτσι αν αναρωτιέστε τι θα δω, που θα μείνω, που θα φάω έχετε αρκετές επιλογές αν σκέφτεστε να επισκεφθείτε τη λίμνη.
Λίμνη Πλαστήρα_wikipedia

Tavropos Lake_wikimedia

Λίμνη Πλαστήρα_wikimedia

mynewaroundtheworld.blogspot.com
Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου