Amfipoli News: Αφράτα Ρολάκια Κανέλας

Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2021

Αφράτα Ρολάκια Κανέλας

 


Αυτά τα υπέροχα Cinnamon Rolls είναι τόσο αφράτα και λαχταριστά που αποκλείεται να φάτε μόνο ένα. Το γλάσο με την κρέμα τυριού τα απογειώνει! Δεν υπάρχει καλύτερη συνταγή για Cinnamon Rolls! Σας το υπογράφω…

Συστατικά

Για τη ζύμη

5 γρ. μαγιά στιγμής

90 γρ. γάλα χλιαρό

250 γρ. αλεύρι σκληρό

50 γρ. ζάχαρη

40 γρ. λιωμένο βούτυρο

1 αυγό

1/2 κ.γ. αλάτι

Για τη γέμιση

60 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

100 γρ. καστανή ζάχαρη

1 κ.σ. κανέλα

1/2 κ.σ. κορν φλάουρ

Για το γλάσο

110 γρ. κρέμα τυρί

40 γρ. άχνη

1 βανιλίνη

6-8 κ.σ. γάλα

Μέθοδος Εκτέλεσης
Ρίχνουμε στο κάδο του μίξερ το αλεύρι, τη μαγιά, το χλιαρό γάλα, τη ζάχαρη, το αλάτι, το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύουμε, περίπου 10′ λεπτά, μέχρι να ξεκολλάει η ζύμη από τα τοιχώματα του κάδου. Δουλεύουμε τη ζύμη με τα χέρια μας, τη βάζουμε σε ένα μπολ, την σκεπάζουμε με μεμβράνη και την αφήνουμε σε ζεστό μέρος να διπλασιαστεί.
Σε άλλο μπολ βάζουμε το βούτυρο, την καστανή ζάχαρη, την κανέλα, το κόρν φλάουρ και ανακατεύουμε ελαφρά με τη σπάτουλα μας, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά μας.
Μετά από περίπου 1 ώρα και 30′ λεπτά απλώνουμε τη ζύμη μας σε αλευρωμένη επιφάνεια και ανοίγουμε με τον πλάστη φύλλο 30εκ./40εκ. και το γεμίζουμε με το μείγμα κανέλας που ετοιμάσαμε, απλώνοντάς το με τη σπάτουλα.
Αλείφουμε τις άκρες του φύλλου με νερό και το τυλίγουμε να γίνει ρολό.
Κόβουμε το ρολό ζύμης σε κομμάτια, πάχους 2 εκ. .
Βάζουμε τα κομμάτια ζύμης με την ίσια επιφάνεια, σε ταψί με στρωμένη λαδόκολλα, τα σκεπάζουμε με μια πετσέτα και τα βάζουμε σε ζεστό μέρος για 45′ λεπτά.
Αλείφουμε τα κομμάτια ζύμης με λιωμένο βούτυρο και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα, στους 175 βαθμούς, για περίπου 15′ ως 20′ λεπτά.
Βάζουμε σε ένα μπολ το τυρί κρέμα, την άχνη, την βανιλίνη, το γάλα και ανακατεύουμε με με το σύρμα, μέχρι το μείγμα μας να αποκτήσει μια κρεμώδες υφή.
Γαρνίρουμε τα ρολά κανέλας με την κρέμα τυριού και σερβίρουμε.

 
dimitrismichailidis.com
Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου