Amfipoli News: Άννα Μαραγκού για κατεδαφίσεις Αρχιεπισκόπου: «Είμαστε ένας λαός για τα παναΰργια μόνον» (ηχητικό)

Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2021

Άννα Μαραγκού για κατεδαφίσεις Αρχιεπισκόπου: «Είμαστε ένας λαός για τα παναΰργια μόνον» (ηχητικό)



  Όραμα του Αρχιεπίσκοπου είναι να τα κατεδαφίσει τα χαλαμάντουρα -όπως θεωρεί ότι είναι τα διατηρητέα γύρω από την Αρχιεπισκοπή- και να κάνει πλάτσα, ανέφερε η Άννα Μαραγκού μιλώντας στον Πολίτη 107.6 & 97.6.

Συγκεκριμένα, για την κατεδάφιση, από τον Αρχιεπίσκοπο, τεσσάρων διατηρητέων κτηρίων απέναντι από τον υπό ανέγερση καθεδρικό ναό, η κα Μαραγκού είπε ότι δεν σεβόμαστε τον πολιτισμό μας στην Κύπρο, αλλά θέλουμε μέγαρα. «Τούτο εντυπωσιάζει, το μεγάλο, το τρανό, το επιφανειακό. Είμαστε ένας λαός για τα παναΰρκα μόνον. Αντί τούτο το πράμα να το προστατεύσουμε ως κόρη οφθαλμού, όλο το ιστορικό κέντρο, γιατί τούτη είναι η παράδοσή μας… ναι, δεν έχουμε εμείς Παρθενώνα, έχουμε όμως μια πολιτιστική κληρονομιά που δεν ανήκει σε κανέναν, ανήκει σε εμάς. Έρχεται ο Αρχιεπίσκοπος, χθες, το πρωί να κατεδαφίζει, και το μεσημέρι να λαλεί, συγγνώμη θα τα ξανακάνω… Εγώ δεν ξανάκουσα έτσι πράμα» πρόσθεσε.

Η Άννα Μαραγκού είναι αρχαιολόγος, ιστορικός τέχνης, συγγραφέας, συνιδρύτρια της Πρωτοβουλίας «Αμμόχωστος για την Κύπρο».

Ακούστε την παρέμβασή της στην «Πρωινή Επιθεώρηση» που μεταδίδεται από τον Πολίτη 107.6 & 97.6:

 

 politis.com.cy

Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου