Συστατικά:
1,2 κιλά πατάτες
40 g Αλεύρι
Ρίγανη
Αλάτι, σκόρδο
Αποξηραμένο κόκκινο πιπέρι
Εξτρα παρθένο ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Κόβουμε τις πατάτες σε φέτες σε ένα μπολ.
Προσθέτουμε το αλεύρι, ρίγανη, αλάτι αρκετό, και ανακατεύουμε με τα χέρια .
Από πάνω μετά ρίχνουμε λίγο κόκκινο πιπέρι σε φλούδες .
Σε ένα βαθύ τηγάνι ρίχνουμε αρκετό λάδι να καλύψουμε την βάση και σοτάρουμε
2-3 σκελίδες σκόρδο για να αρωματίσουμε το λάδι και μετά το αφαιρούμε.
Στρώνουμε τις πατάτες μέσα στο τηγάνι όλες τις πιέζουμε με τα χερια να κάτσουν καλά
και απο πάνω ρίχνουνε ελαιόλαδο.
Σκεπάζουμε τις πατάτες και αφήνουμε για 30 λεπτά.
Με τις σκεπάζουμε με ένα πιάτο μεσα στο τηγάνι και τις γυρνάμε να αδειάσει το λάδι
σε ένα μπρίκι.
Μετά ρίχνουμε το λάδι μεσα στο τηγάνι και ξαναβάζουμε τις πατάτες
που βρίσκονται στο πιάτο να ψηθούν και από την άλλη πλευρά και τηγανίζουμε για 10-15 λεπτά.
Με τον ίδιο τρόπο με το πιάτο αδειάζουμε το λάδι πάλι στο μπρικι και γυρίζουμε τις πατάτες
στο πιάτο.
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου