Amfipoli News: ΠΑΣΧΑΛΙΝΑ ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ

Σάββατο 24 Απριλίου 2021

ΠΑΣΧΑΛΙΝΑ ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ



ΣΥΝΤΑΓΗ: 

1200 γραμ. Αλεύρι μαλακό

350 γραμ. βούτυρο

350 γραμ. ζάχαρη

300 γραμ. γαλά

50 γραμ. κονιάκ

100 γραμ. χυμό πορτοκαλιού

Ξύσμα από τρία πορτοκάλια

1/2 κ.γ. σόδα

2 κ.γ. Μπέικιν πάουντερ

4 βανίλιες 

4 κρόκους αυγού

1 Πρέζα αλάτι

1 κ.γ. Γαρίφαλο

1 κ.γ. Κανέλα 

+ 1 Αυγό για την επάλειψη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ: 

Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν, στη συνέχεια προσθέτουμε ένα ένα τους κρόκους αυγού μέχρι να απορροφηθούν.

Χαμηλώνουμε ταχύτητα και προσθέτουμε σιγά-σιγά το γάλα, Στη συνέχεια διαλύουμε την σόδα στο χυμό πορτοκάλι και προσθέτουμε και το χυμό.

Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά κρατώντας 200 γραμ. από το αλεύρι και ζυμώνουμε παρά πολύ καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα μας και να μην κολλάει στα δάκτυλα μας

Εάν χρειαστεί προσθέτουμε από το αλεύρι που έχουμε κρατήσει.

Πλάθουμε τα κουλουράκια μας σε ό,τι σχήμα θέλουμε και αλείφουμε από πάνω με ένα αυγό.

Ψήνουμε στους 170 βαθμούς Κελσίου για 25 λεπτά περίπου. Μέχρι τα κουλούρια μας να πάρουν χρώμα.

Tsepas.giorgos


Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου