Amfipoli News: Η κοινωνική σήψη

Παρασκευή 2 Απριλίου 2021

Η κοινωνική σήψη



  Με ιλιγγιώδη ταχύτητα τρέχει στον κατήφορο η Ελληνική κοινωνία, χωρίς κανείς να μπορεί να κάνει το παραμικρό για να τη σταματήσει. Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων γίνονται εφιαλτικά, όχι μόνο για τα προβλήματα της οικονομίας και της πανδημίας. Αυτά κάποια στιγμή, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο θα περάσουν, παρά τα γεγονός ότι θα αφήσουν βαριά τη σκιά τους επάνω μας. 

Υπάρχουν όμως προβλήματα που δεν μπορούν να περάσουν. 

Της κοινωνικής σήψης. Όταν βλέπεις να δεσπόζουν ειδήσεις όπως, ο Άριστος Λιγνάδης και οι καταγγελίες παιδεραστίας.  

Η περιπέτεια της Τέτας της νυχούς και του λεβέντη της με τις κατηγορίες της μεγάλης κλοπής. Η απαλλαγή του επενδυτή Ριχάρδου. Η αφαίρεση της αστυνομικής φρουράς από τον εκπρόσωπο του υποκόσμου και η κατάντια του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, ο οποίος κάθε βδομάδα γίνεται πρωτοσέλιδο για ένα διαφορετικό λόγο, αλλά ποτέ για καλό, τότε είσαι βέβαιος πως η χώρα κοντεύει να πιάσει πάτο. 

Κάτι πολύ σάπιο υπάρχει στο βασίλειο της Δανιμαρκίας. Το κακό είναι ότι αυτή η σαπίλα, δεν μπορεί όπως φαίνεται να σταματήσει και είναι αυτή που θα μολύνει τη νέα γενιά. 

Γι’ αυτό και η βλάβη που θα προκληθεί σ’ αυτή, είναι ανεπανόρθωτη. 

Το άλλο μεγάλο κακό που διαδραματίζεται, είναι ότι όλη η κοινωνία, μένει απαθής να παρακολουθεί αυτή την κατάντια και να θεωρεί πως είναι η φυσιολογική εξέλιξη μιας σύγχρονης εποχής, όπως αυτή που ζούμε. Δεν μπορεί να κατανοήσει ότι τίποτα από όλα αυτά που συμβαίνουν δεν είναι φυσιολογικά. Ούτε η στάση της δικαιοσύνης είναι φυσιολογική. Γιατί αν ήταν, θα είχε μπει φραγμός σ’ αυτή την κατρακύλα σε όλα τα επίπεδα. 

Το σίγουρο είναι πως δεν μπορεί να πάει πολύ μακριά όλη αυτή κατάσταση. Θα πρέπει το απόστημα να κάνουμε κάτι όσο είναι καιρός και να το γιατρέψουμε εμείς, γιατί αν σπάσει, ο κίνδυνος θα είναι πολύ μεγάλος για όλους  μας.

Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου