Amfipoli News: Συναγερμός στο Καπιτώλιο μετά από επίθεση στην πύλη - Νεκροί αστυνομικός και δράστης

Παρασκευή 2 Απριλίου 2021

Συναγερμός στο Καπιτώλιο μετά από επίθεση στην πύλη - Νεκροί αστυνομικός και δράστης

 


Πού ήταν ο πρόεδρος Μπάιντεν όταν συνέβη το περιστατικό.

Ένα αυτοκίνητο έπεσε με ταχύτητα πάνω σε ένα οδόφραγμα έξω από το Καπιτώλιο των ΗΠΑ την Παρασκευή το απόγευμα, τραυματίζοντας δύο αστυνομικούς του Καπιτωλίου. Ο οδηγός του οχήματος πυροβολήθηκε από την ασφάλεια και διακομίστηκε στο νοσοκομείο, όπου και κατέληξε, σύμφωνα με δημοσίευμα του The Associated Press.

Ο ένας από τους δύο αστυνομικούς που παρασύρθηκαν από ένα αυτοκίνητο σήμερα στη βόρεια είσοδο του Καπιτωλίου είναι νεκρός, ανακοίνωσε η αστυνομία.

Οι αρχές επιβεβαίωσαν επίσης ότι ο ύποπτος πέθανε στο νοσοκομείο όπου είχε μεταφερθεί. Δεν φαίνεται να ήταν γνωστός στις αρχές, ούτε να είχε κάποια σχέση με μέλη του Κογκρέσου και το συμβάν αυτό μάλλον δεν σχετίζεται με τρομοκρατική ενέργεια.

Ο δράστης μπήκε από το βόρειο οδόφραγμα και έριξε το όχημά του πάνω στους αστυνομικούς. Στη συνέχεια βγήκε από το αυτοκίνητο κρατώντας ένα μαχαίρι και τους επιτέθηκε, με αποτέλεσμα εκείνοι να ανοίξουν πυρ εναντίον του.

«Ήταν μια εξαιρετικά δύσκολη στιγμή για την αστυνομία του Καπιτωλίου, μετά την 6η Ιανουαρίου», τόνισε ο αρχηγός της αστυνομίας, διευκρινίζοντας ότι «δεν φαίνεται να υπάρχει κάποια συνεχιζόμενη απειλή» για την ασφάλεια.

Η αστυνομία του Καπιτωλίου λέει ότι το περιστατικό συνέβη σε σημείο ελέγχου κοντά στο Καπιτώλιο και ενώ το κτήριο βρίσκεται ακόμα σε μερικό περιορισμό, σχεδόν τρεις μήνες μετά από την μέρα που πλήθος ένοπλων εξεγερμένων εισέβαλαν σε αυτό, την ώρα που το Κογκρέσο ψήφιζε για να πιστοποιήσει την προεδρική νίκη του Τζο Μπάιντεν.

Η αστυνομία του Καπιτωλίου λέει ότι ο ύποπτος «έριξε το όχημα στο οποίο επέβαινε πάνω σε δύο αξιωματικούς της αστυνομίας του Καπιτωλίου», τραυματίζοντάς σοβαρά τον έναν αστυνομικό και σκοτώνοντας τον άλλον.

Οι αξιωματούχοι λένε στο AP ότι ο ύποπτος πυροβολήθηκε και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο σε κρίσιμη κατάσταση, όπου και κατέληξε. Ένας από τους αστυνομικούς που τραυματίστηκαν μεταφέρθηκε με αυτοκίνητο της αστυνομίας στο νοσοκομείο. Ο άλλος μεταφέρθηκε από ιατρικό προσωπικό έκτακτης ανάγκης, ανέφεραν οι αξιωματούχοι.

Επιπλέον, ένα ελικόπτερο φάνηκε να πετά πάνω από την περιοχή, ενώ δόθηκε εντολή στους περαστικούς να απομακρυνθούν. Βίντεο που κυκλοφόρησαν, φαίνεται να δείχνουν δύο άτομα πάνω σε φορεία να μεταφέρονται σε ασθενοφόρα.

Η περιοχή γύρω από το Καπιτώλιο είναι αποκλεισμένη και η αστυνομία του Καπιτωλίου ανακοίνωσε ότι η κίνηση αυτή ήταν αναγκαία λόγω της «εξωτερικής απειλής ασφαλείας». Οι εργαζόμενοι δεν επιτρέπεται ούτε να μπουν, ούτε να βγουν από τα κτήρια.

Η περίφραξη που εμπόδιζε την κυκλοφορία οχημάτων κοντά σε αυτήν την περιοχή αφαιρέθηκε πρόσφατα καθώς το Καπιτώλιο άρχισε να ανοίγει μετά τις ταραχές στις 6 Ιανουαρίου.

Ο Πρόεδρος Μπάιντεν είχε μόλις αναχωρήσει από τον Λευκό Οίκο για το στρατόπεδο Ντέιβιντ, όταν συνέβη το περιστατικό. Όπως συνηθίζεται, ταξίδευε με ένα μέλος του προσωπικού του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας, το οποίο τον ενημέρωσε για το συμβάν.

Πηγή: Associated Presshuffingtonpost.gr

Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου