Amfipoli News: ΟΛΜΕ: Η γερμανική κυβέρνηση παρεμβαίνει στο ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα για να αναθεωρήσει την ιστορία

Σάββατο 17 Απριλίου 2021

ΟΛΜΕ: Η γερμανική κυβέρνηση παρεμβαίνει στο ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα για να αναθεωρήσει την ιστορία

 


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η γερμανική κυβέρνηση παρεμβαίνει στο ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα για να αναθεωρήσει την ιστορία

Εδώ και αρκετούς μήνες βρίσκεται σε εξέλιξη το πρόγραμμα «Μνήμες από την κατοχή στην Ελλάδα». Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που χρηματοδοτεί και προωθεί στην Ελλάδα, η Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γερμανίας μέσω του Υπουργείου Εξωτερικών και το οποίο στη χώρα μας χαίρει της στήριξης και της – επίσης – χρηματοδότησης του ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος».

Μέσα από το πρόγραμμα αυτό, η γερμανική κυβέρνηση επιχειρεί με ύπουλο τρόπο να παρέμβει στο ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα και ιδιαίτερα στο μάθημα της Ιστορίας με στόχο, όχι να διατηρήσει ζωντανή τη μνήμη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου και του ηρωικού εθνικοαπελευθερωτικού αγώνα που έδωσε ο λαός μας, όπως και οι λαοί όλου του κόσμου, απέναντι στη ναζιστική θηριωδία. Αντίθετα επιδιώκει βαθμιαία να αμβλύνει τις ευθύνες της ναζιστικής Γερμανίας για τα ανείπωτα εγκλήματα της σε βάρος της χώρας μας όπως επίσης όλων των λαών. Άλλωστε το ίδιο το «πρόγραμμα» ομολογεί πως «απώτερος στόχος επίσης είναι να αναζητηθούν τα αίτια και οι παράμετροι που καθόρισαν εκείνη την εποχή, η οποία αποτελεί μέχρι σήμερα ενεργό κομμάτι της συλλογικής μνήμης». Αυτή η γενικόλογη και αφηρημένη αναζήτηση των αιτίων που προκάλεσαν τον πιο καταστροφικό πόλεμο που γνώρισε ποτέ η ανθρωπότητα αποτελεί κυριολεκτικά ευθεία αμφισβήτηση της ιστορικής αλήθειας και μια συνειδητή προσπάθεια της γερμανικής κυβέρνησης να την διαγράψει και να την αναθεωρήσει ώστε να εξιλεωθεί στα μάτια της νέας γενιάς στη χώρα μας αλλά και στον κόσμο ολόκληρο για τα τερατώδη εγκλήματα της ναζιστικής περιόδου.

Η ελληνική κυβέρνηση έχει τεράστιες ευθύνες για την προσπάθεια του γερμανικού ΥπΕξ να διεισδύσει στο εκπαιδευτικό σύστημα για αν παραχαράξει την ιστορία αφού το ίδιο το ΥΠΑΙΘ προωθεί στα σχολεία τις «εκπαιδευτικές δράσεις» του εν λόγω προγράμματος. Στην ίδια κατεύθυνση κινείται και το περίφημο «Ελληνογερμανικό Ίδρυμα Νεότητας» που εγκαινίασε η ηγεσία του ΥΠΑΙΘ σε αγαστή συνεργασία με την γερμανική κυβέρνηση.

Καλούμε το ΥΠΑΙΘ να σταματήσει εδώ και τώρα τέτοιου είδους «πρωτοβουλίες» και παρεμβάσεις στα σχολεία οι οποίες προσβάλλουν βάναυσα στα μάτια και τις συνειδήσεις των παιδιών μας την ιστορία του τόπου μας, τον ηρωικό αγώνα του λαού μας, τις αμέτρητες θυσίες που έδωσε για τη λευτεριά της πατρίδας απέναντι στους τυράννους του, παραποιούν την ιστορική πραγματικότητα εξισώνοντας τους θύτες με τα θύματα.

Για το αρχείο σε pdf … εδώ

Το ΔΣ της ΟΛΜΕ


Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου