Amfipoli News: Η κατάντια της Ελληνικής τηλεόρασης

Παρασκευή 7 Μαΐου 2021

Η κατάντια της Ελληνικής τηλεόρασης

 


Με πόση ελαφρότητα, τηλεοπτικοί αστέρες δίνουν άλλοθι σε ανώμαλους επιδειξίες και βιαστές, με μόνα κριτήρια την ωραία τους εμφάνιση και το νεαρό της ηλικίας τους. Μόνο που δεν είπαν από τηλεοράσεως, κορίτσια αν σας τύχει να βρεθεί στο διάβα σας ένας τέτοιος τύπος και επιχειρήσει να σας βιάσει, χαλαρώστε και απολαύστε το. 

Αυτή είναι η κατάσταση που επικρατεί σήμερα στην Ελληνική τηλεόραση. Μια κατάντια που δεν δείχνει να συγκινεί κανένα. Όλα ακούγονται φυσιολογικά. 

Έτσι θυμήθηκα έναν άλλο νέο και ωραίο. Τον περιβόητο Κυριάκο Παπαχρόνη, τον λεγόμενο και «Δράκο με το αγγελικό πρόσωπο», ο οποίος διέπραξε 2 ανθρωποκτονίες, 7 απόπειρες ανθρωποκτονιών και 8 βιασμούς. Καταδικάστηκε δις εις θάνατον, για να εκτίσει στο τέλος ποινή με 22 χρόνια κάθειρξη και σήμερα, εκείνος να ζει ελεύθερος και τα θύματά του, όσα δεν είναι στο χώμα, να φυτοζωούν και να παλεύουν να επουλώσουν τις πληγές τους. 

Κι εκείνος ήταν μόλις 21 ετών νέος και ωραίος. Αν διέπραττε σήμερα τα εγκλήματα που έκανε το 1980, θα έλεγαν τα ίδια που είπαν για τον νεαρό της Νέας Σμύρνης που ασέλγησε σε τόσες κοπέλες; 

Κανείς δεν το γράφει στο κούτελο ότι είναι βιαστής. Είναι μια σκοτεινή πλευρά του ψυχικού του κόσμου, που συνήθως μένει καλά κρυμμένη από το κοινωνικό σύνολο, έως ότου συλληφθεί. Κι όταν αποκαλυφθεί, όλοι πέφτουν από τα σύννεφα. Γνωστοί, φίλοι και συγγενείς, δεν μπορούν να πιστέψουν ότι ένα τόσο καλό και εμφανίσιμο παιδί, ήταν τόσο άρρωστο και διέπραξε τέτοια αποτρόπαια εγκλήματα. 

Το θέμα είναι με πόση ελαφρότητα αντιμετωπίζονται τέτοιες περιπτώσεις από παρουσιαστές εκπομπών. Δείχνουν να μη σέβονται τα θύματα τέτοιων εγκλημάτων. Έχουν πλήρη έλλειψη ενσυναίσθησης, ιδίως για τόσο σοβαρά ζητήματα. Επίσης δεν καταλαβαίνουν ότι τους παρακολουθούν νέοι άνθρωποι και τα λεγόμενά τους, παίζουν σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωση του χαρακτήρα τους. 

Ακόμη και αν έβγαινε από το λήθαργο το ΕΣΡ, σε ποιόν να επιβάλλει κυρώσεις και ποιόν να εγκαλέσει πρώτο; 

Και τέλος, μήπως ήταν Κουασιμόδοι, ο Λιγνάδης, ο Φιλιππίδης, ο Σπυρόπουλος και ο Χαϊκάλης που κατηγορούνται για παρόμοια αδικήματα;

Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου