Υλικά και εκτέλεση Κορμού:
2 πακέτα μπισκότα πτι μπερ,
250 γρ βιτάμ,
100 γρ άχνη ζάχαρη,
4 κ.σ.κακάο,
1 φλυντζ.του ελλην.καφ.κονιάκ,
200 ml γάλα φρέσκο
Βάζουμε στο μπολ βιτάμ-άχνη-κακάο και τα δουλευουμε 5 λεπτά!Ρίχνουμε το κονιακ! Τέλος βουτώντας τα μπισκότα στο γάλα τα ρίχνουμε μέσα στο μίγμα! Τα ανακατευουμε! Βάζουμε το μίγμα στο ταψί(30χ27) και το ισιώνουμε.
ΣΑΝΤΙΓΥ:
Χτυπάμε 2 μόρφατ μεταλλικά κουτιά με 1 ζαχαρούχο γάλα!
Την απλώνουμε την σαντιγύ απαλά στο γλυκό.
Το βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει.
ΓΛΑΣΣΟ:
Βάζουμε στην εστία στο κατσαρολάκι 250 γρ κρέμα γάλακτος να ζεσταθεί.
Σπάμε μέσα 250 γρ κουβερτούρα.
Ανακατευουμε και όταν πήξει την κατεβάζουμε και ρίχνουμε μέσα 2 κ.σ.βιτάμ.
Ανακατευουμε συνέχεια κατά διαστήματα ώσπου να κρυώσει. Τέλος βγάζουμε το κρύο γλυκό και ρίχνουμε το γλάσσο σιγά-σιγά. Και στην συνέχεια το βάζουμε στο ψυγείο!
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου