Amfipoli News: ΣΟΚ από το Associated Press> Ξηλώστε τώρα τον θανάσιμα αναξιόπιστο ΠΟΥ

Σάββατο 3 Ιουλίου 2021

ΣΟΚ από το Associated Press> Ξηλώστε τώρα τον θανάσιμα αναξιόπιστο ΠΟΥ

 


"Φάρσα" χαρακτηρίζει την αποστολή στην Κίνα ο Richard Ebright, μοριακός βιολόγος στο Πανεπιστήμιο Rutgers

Καθώς ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας καταρτίζει τα τελικά σχέδια για την επόμενη φάση της διερεύνησης για το πώς ξεκίνησε η πανδημία του κορωνοϊού, όλο και περισσότεροι επιστήμονες σε όλο τον κόσμο υποστηρίζουν ότι η οργάνωση των Ηνωμένων Εθνών δεν πρέπει να εκείνη που να το ερευνήσει.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Associated Press, κάποιοι με ισχυρούς δεσμούς με τον ΠΟΥ, αναφέρουν ότι οι εντάσεις μεταξύ των ΗΠΑ και της Κίνας καθιστούν αδύνατη την εύρεση αξιόπιστων απαντήσεων που θα προκύψουν από την έρευνα του οργανισμού. Λένε ακόμη ότι αυτό που απαιτείται είναι μια ευρεία, ανεξάρτητη ανάλυση πιο κοντά σε εκείνη που αφορούσε την πυρηνική καταστροφή του Τσερνομπίλ το 1986.

Το πρώτο μέρος της κοινής μελέτης των ΠΟΥ-Κίνας για το πώς ξεκίνησε η COVID-19 τον Μάρτιο, ανέφερε ότι ο ιός πιθανότατα μεταδόθηκε στον άνθρωπο από ζώα και ότι η διαρροή από εργαστήριο είναι «εξαιρετικά απίθανη». Η επόμενη φάση μπορεί να προσπαθήσει να εξετάσει τις πρώτες περιπτώσεις κρουσμάτων με περισσότερες λεπτομέρειες ή να εντοπίσει τα υπεύθυνα ζώα, πιθανώς μέσω κάποιου ενδιάμεσου ξενιστή.

Νωρίτερα αυτό το μήνα, ο επικεφαλής έκτακτης ανάγκης του ΠΟΥ, Δρ. Μάικλ Ράιαν, δήλωσε ότι ο οργανισμός επεξεργάζεται τις τελικές λεπτομέρειες της επόμενης φάσης της έρευνάς του αλλά σημείωσε ότι δεν έχει την εξουσία να υποχρεώσει την Κίνα να συνεργαστεί. Πολλοί είπαν ότι αυτός είναι ακριβώς ο λόγος για τον οποίο μία εξέταση υπό τον ΠΟΥ είναι καταδικασμένη να αποτύχει.

«Ποτέ δεν θα βρούμε την προέλευση από έρευνα του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας», δήλωσε ο Lawrence Gostin, διευθυντής του Συνεργαζόμενου Κέντρου με τον ΠΟΥ για το Δίκαιο της Δημόσιας Υγείας και τα Ανθρώπινα Δικαιώματα στο Πανεπιστήμιο Georgetown. «Ενάμιση χρόνο τώρα δεν έχει γίνει τίποτα από την Κίνα, και είναι πολύ σαφές ότι δεν θα φτάσουμε ποτέ -μέσω ΠΟΥ- στο κυριότερο σημείο της έρευνας».

Ο Gostin ανέφερε ότι οι ΗΠΑ και άλλες χώρες μπορούν να προσπαθήσουν να συγκεντρώσουν τις πληροφορίες που διαθέτουν και να αναθεωρήσουν τους διεθνείς νόμους για την υγεία δίνοντας στον ΠΟΥ τις εξουσίες που χρειάζεται ή θα πρέπει να δημιουργήσουν μία κάποια νέα οργάνωση για διερεύνηση.

Η πρώτη φάση της αποστολής του ΠΟΥ απαιτούσε την έγκριση της Κίνας όχι μόνο για τους εμπειρογνώμονες που ταξίδεψαν εκεί αλλά για ολόκληρη την ατζέντα τους και την έκθεση που τελικά συνέταξαν.

Ο Richard Ebright, ένας μοριακός βιολόγος στο Πανεπιστήμιο Rutgers, χαρακτήρισε την αποστολή «φάρσα» και ανέφερε ότι ο καθορισμός του αν ο ιός μεταφέρθηκε από ζώα ή διέφυγε από ένα εργαστήριο είναι κάτι περισσότερο από επιστημονικό ζήτημα και έχει πολιτικές διαστάσεις πέρα ​​από τις γνώσεις του ΠΟΥ.

Ο πλησιέστερος γενετικός συγγενής με την COVID-19 ανακαλύφθηκε στο παρελθόν, το 2012, αφού έξι ανθρακωρύχοι αρρώστησαν με πνευμονία όταν εκτέθηκαν σε μολυσμένες νυχτερίδες στο ορυχείο Mojiang της Κίνας. Ωστόσο, τον περασμένο χρόνο, οι κινεζικές αρχές σφράγισαν το ορυχείο και κατάσχεσαν δείγματα από τους επιστήμονες, ενώ διέταξαν τους ντόπιους να μην μιλήσουν σε δημοσιογράφους.

Παρόλο που η Κίνα πίεσε αρχικά σκληρά για να αναζητηθεί η προέλευση του κορωνοϊού, σταμάτησε ξαφνικά τις έρευνες στις αρχές του 2020 καθώς ο ιός ξεπέρασε τα όρια της χώρας. Μία έρευνα του Associated Press τον περασμένο Δεκέμβριο διαπίστωσε ότι το Πεκίνο επέβαλε περιορισμούς στη δημοσίευση της έρευνας της COVID-19, συμπεριλαμβανομένης μίας υποχρεωτικής επανεξέτασης από αξιωματούχους της κεντρικής κυβέρνησης.

Ο Jamie Metzl, ο οποίος συμμετέχει σε μια συμβουλευτική ομάδα του ΠΟΥ, έχει προτείνει, μαζί με τους συναδέλφους του, τη δυνατότητα μίας εναλλακτικής έρευνας που θα δημιουργήσει η Ομάδα των Επτά ανεπτυγμένων βιομηχανικά χωρών.

Ο Jeffrey Sachs, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Κολούμπια, δήλωσε ότι οι ΗΠΑ πρέπει να είναι πρόθυμες να υποβάλουν τους δικούς τους επιστήμονες σε μια αυστηρή εξέταση και να αναγνωρίσουν ότι μπορεί να είναι εξίσου υπεύθυνοι με την Κίνα. «Οι ΗΠΑ συμμετείχαν στην έρευνα στα εργαστήρια της Wuhan», δήλωσε ο Sachs, αναφερόμενος στη χρηματοδότηση των ΗΠΑ για τα αμφιλεγόμενα πειράματα και την αναζήτηση ζωικών ιών ικανών να προκαλέσουν εστίες μόλυνσης.

kourdistoportocali.com

Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου