Amfipoli News: Κοτόπιτα

Κυριακή 4 Ιουλίου 2021

Κοτόπιτα

 


Υλικά

1 κοτόπουλο κομμένο

1 κύβο λαχανικών

2 κρεμμύδια

2 πιπεριές Φλωρίνης

1 πιπεριά πράσινη μεγάλη

10 φέτες μπέικον

3 αυγά

200 γρ. Ρεγκάτο τριμμένο

Αλάτι

Πιπέρι

Πάπρικα

1 πακ. Φύλλα χωριάτικα

Σουσάμι ( προαιρετικά )

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζουμε το κοτόπουλο σε μια κατσαρόλα μαζι με νερό και τον κύβο και το βραζουμε μεχρι να γινει…

Μόλις ειναι ετοιμο το βγάζουμε σε ενα σουρωτήρι και το αφήνουμε κανα 20λεπτο για να κρυώσει…

Όσο κρυώνει το κοτόπουλο κοβουμε τα κρεμμύδια σε καρεδακια.

Το ίδιο κανουμε και με τις πιπεριές κοβουμε και το μπέικον.

Μετά ξεψαχνιζουμε το κρέας και το κοβουμε με το χέρι μας σε μια λεκανιτσα.

Βάζουμε λαδι σε ενα τηγανι και σωταρουμε τα κρεμμύδια, το μπέικον, τις πιπεριές και τέλος ριχνουμε το κοτόπουλο.

Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και πάπρικα και τα αφηνουμε ολα μαζι να σωταριστουν για 5-6 λεπτά. Βγάζουμε την γέμιση την βαζουμε σε μια λεκανιτσα και προσθέτουμε τα αυγά και το τυρί.

Λαδωνουμε ενα ταψί ( εγω εβαλα του φούρνου) στρώνουμε τα μισά φύλλα κατω λαδωνοντας τα εναλλάξ.

Ριχνουμε την γεμιση και την απλωνουμε καλα να πάει σε ολο το ταψι.

Από πάνω τοποθετουμε τα υπόλοιπα φυλλα λαδωνοντας τα και αυτά εναλλάξ .

Χαράζουμε σε κομμάτια και ραντιζουμε από πανω με νερό και λαδι αν θελουμε πασπαλίζουμε με σουσάμι.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° C στον αερα για 40-45 λεπτά.

Eleni Tsoutsoudaki-Bassalou‎“ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου