Υλικά
500γρ κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε σαντιγύ
1 κουτί εβαπορέ μεγάλο
1 κουτί ζαχαρούχο
1κγ εκχύλισμα βανίλιας
125γρ κουβερτούρα
80γρ αμύδαλα καβουρδισμένα και χοντροκομμένα
200γρ φρουί γλασέ ή γλυκό κουταλιού ψιλοκομμένο
Εκτέλεση
Λιώνω την σοκολάτα και την αφήνω να έρθει σε θερμοκρασία περιβάλλοντος. Προσθέτω στην σαντιγύ το ζαχαρούχο και το εβαπορέ γάλα και τα χτυπάω.
Προσθέτω τα φρουί γλασέ και τα αμύγδαλα και ανακατεύω πολύ καλά. Χωρίζω το μείγμα σε δύο μέρη, το ένα διπλάσιο από το άλλο.
Σε αυτό με την μικρότερη ποσότητα προσθέτω την σοκολάτα ανακατεύοντας πολύ καλά. Στρώνω μια μακρόστενη φόρμα του κέικ με αντικολλητικό χαρτί και βάζω πρώτα το σοκολατένιο μείγμα.
Στρώνω καλά την επιφάνεια. Αφήνω να παγώσει και προσθέτω το λευκό μείγμα κατά τον ίδιο τρόπο.
Αν θέλω, μπορώ να βάλω και τρίτη γεύση πχ φράουλα. Πρέπει να μείνει στο ψυγείο περίπου 6 ώρες πριν το σερβίρω.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Cooking Affairs-Διατροφή, Υγεία & Ευζωία”
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου