ΣΥΝΤΑΓΗ:
Μετραμε με το ιδιο ποτηρι τα υλικα:
2 ποτηρια γαλα φρεσκο χλιαρο,
1 ποτηρι σπορελαιο,
1 φακελακι ξερη μαγια,
4 κουταλιες της σουπας ζαχαρη,
μισο κουταλακι του γλυκου αλατι,
1 αυγο,1 ασπραδι αυγου,
5-6 ποτηρια αλευρι για ολες της χρησεις!!
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Βαζουμε στο μπολ το γαλα-μαγια-ζαχαρη και ανακατευουμε με συρμα!
Ριχνουμε το σπορελαιο-αυγα-αλατι και ανακατευουμε με συρμα! Ριχνουμε 3 ποτηρια αλευρι και ανακατευουμε με.ξυλινη κουταλα!Τελος ριχνουμε σιγα σιγα το υπολοιπ αλευρι και ζυμωνουμε!Μεταφερουμε την ζυμη στον παγκο και την ζυμωνουμε πολυ καλα να γινει.λεια-αφρατη!
Την τοποθετουμε στο μπολ την σταυρωνουμε και την σκεπαζουμε για 2 ωρες!
Στην συνεχεια την μεταφερουμε στον παγκο και την κοβουμε.σε 16 κομματια ισου μεγεθους! Αυτα τα κομματια τα.φτιαχνουμε μπαλιτσες!
Τις σκεπαζουμε για 20 λεπτα!Στην συνεχεια ανοιγουμε ολες τις μπαλιτσες.σε μικρα φυλλαρακια τα οποια βουτυρωνουμε και ανα 4 φυλλα το ενα πανω στο αλλο ανοιγουμε φυλλο!
Κοβουμε τριγωνα κομματια το καθε φυλλο τοποθετουμε στηννακρη μερεντα και τα κλεινουμε!
Τα βαζουμε στην λαδοκολα στο ταψι και τα σκεπαζουμε 20 λεπτα!Τελος τα αλοιφουμε με κροκο αυγου αραιωμενο με λιγο νερο και τα.ψηνουμε στους 180 βαθμους προθερμασμενο μεσαια σχαρα αντιστασεις για 25 λεπτα αναλογα τον φουρνο!!
Γλυκα Απο Την Τζενη
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου